Newsroom

Newsroom

Προς κοινωνία δύο ταχυτήτων με «προνομιούχους» εμβολιασμένους

Ποια είναι τα "προνόμια" που αναμένεται να χορηγηθούν στους πλήρως εμβολιασμένους

5302061

Τη χορήγηση “προνομίων” για τους πλήρως εμβολιασμένους αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση, προκειμένου να ασκήσει πίεση σε όσους διστάζουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, διακινδυνεύοντας με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει μία κοινωνία “δύο ταχυτήτων”.

Τα προνόμια που θα απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι θα σχετίζονται κυρίως με τη διασκέδαση. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει έως τώρα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει το δικαίωμα της επιλογής στους επιχειρηματίες της εστίασης, του κινηματογράφου, του θεάτρου, των συναυλιακών χώρων και των αθλητικών εκδηλώσεων, για το εάν οι επιχειρήσεις τους θα είναι ανοικτές μόνο για τους εμβολιασμένους. Εάν επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους, τότε δεν θα ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον κορονοϊό, όπως μάσκες, αποστάσεις και συγκεκριμένος αριθμός πελατών. Εάν αντίθετα επιλέξουν να δέχονται και ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους, τότε η πληρότητα θα παραμένει στο 70%, στα τραπέζια μέχρι 10 άτομα, εργαζόμενοι με μάσκες και γενικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται.

Πάντως, ήδη οι πρώτες αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες της εστίασης και της ψυχαγωγίας φαίνονται να είναι αρνητικές, καθώς πιστεύουν ότι η δημιουργία καταστημάτων ή θεαμάτων δύο ταχυτήτων δεν είναι εφικτή ιδέα και επισημαίνουν πως είναι αδόκιμο αλλά και ασύμφορο να κάνουν τους “ελεγκτές” των πελατών τους, ειδικά με δεδομένο ότι αυτή την στιγμή το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων επί του ενήλικου πληθυσμού είναι στο 39,4%.

Υπενθυμίζεται ότι, την ώρα που τα περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή της μετάλλαξης Δέλτα, ανησυχώντας πως η υπερβολική χαλάρωση μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη εξάπλωσή της στον πληθυσμό, πυροδοτώντας ένα νέο πανδημικό κύμα.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…