Newsroom

Newsroom

Προς κατάργηση η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Οι υψηλές θερμοκρασίες επισπεύδουν τις αποφάσεις - Σε ποιες περιπτώσεις θα δοθεί ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας

μασκες

Την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που συνεδριάζει εκτάκτως. Πάντως, η εισήγηση αυτή δεν θα είναι ομόφωνη, καθώς ορισμένα μέλη της επιτροπής, όπως η Αθηνά Λινού, έχουν εκφράσει την άποψη ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας πρέπει να συνεχιστεί για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, προβλέποντας μετά το καλοκαίρι ένα ακόμα δύσκολο φθινόπωρο με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους πιθανότατα θα ισχύσει από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται σε όλη τη χώρα καθιστούν αποπνικτική τη χρήση μάσκας. Σημειώνεται ότι η 1η Ιουλίου έχει τεθεί ως ημερομηνία-ορόσημο για την εφαρμογή του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού και την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πάντως, οι επιστήμονες αναμένεται να δώσουν ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει αυξημένη συνάθροιση, όπως στάσεις λεωφορείων και εμπορικοί δρόμοι, ενώ η υποχρέωση της μάσκας θα παραμείνει σε χώρους θεαμάτων (συναυλίες, θέατρα, θερινοί κινηματογράφοι) αλλά και σε κοινωνικές εκδηλώσεις με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους γάμους και τις βαπτίσεις.

Απαραίτητη κρίνεται επίσης η χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα νοσοκομεία, και γενικά σε κλειστούς χώρους και εμπορικά καταστήματα.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη