Newsroom

Newsroom

Προς αναστολή κινητοποιήσεων οι ιδιοκτήτες ταξί

Συνεδριάζουν στις 10 το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι προσανατολίζονται στην αναστολή της, έπειτα από τρεις εβδομάδες κινητοποιήσεων. Καθοριστική…

Συνεδριάζουν στις 10 το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι προσανατολίζονται στην αναστολή της, έπειτα από τρεις εβδομάδες κινητοποιήσεων.
Καθοριστική για την εξέλιξη αυτή αποδείχθηκε η συνάντηση του προεδρείου τους ΠΟΕΙΑΤΑ, με τους περιφερειάρχες της χώρας και η δέσμευσή τους ότι δεν θα δέχονται αιτήσεις, ούτε θα εκδώσουν νέες άδειες για ταξί, μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο θα προβλέπει απελευθέρωση, με κανόνες, του επαγγέλματος των ταξί, όπως έχει ήδη δηλώσει η κυβέρνηση, τόσο δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Ραγκούση, όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Οι περιφερειάρχες, όμως, δεν δεσμεύτηκαν για την άρση των διώξεων, που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε βάρος ιδιοκτητών, για παρακώλυση συγκοινωνιών, αντιπαραθέτοντας ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται.
Παράλληλα, διαβεβαίωσαν τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ότι θα πάρουν και οι ίδιοι μέρος στο δημόσιο διάλογο, που αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του μήνα, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.
Στην Πάτρα συνεχίζουν
Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας. Ειδικότερα ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ιδιοκτήτες ταξί έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου και επιβάλλουν στους οδηγούς των οχημάτων να διέλθουν, χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο.
Επίσης έχουν σταθμεύσει στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού, περίπου 60 ταξί, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
http://www.ethnos.gr

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…