Newsroom

Newsroom

Πρόωρες εκλογές χωρίς Μπερλουσκόνι στην Ιταλία

Σε πρόωρες εκλογές χωρίς την υποψηφιότητα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προχωρά το Ιταλικό κοινοβούλιο μία μερά μετά την απώλεια της πλειοψηφίας…

Σε πρόωρες εκλογές χωρίς την υποψηφιότητα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προχωρά το Ιταλικό κοινοβούλιο μία μερά μετά την απώλεια της πλειοψηφίας κατά τη ψήφιση του ισολογισμού για το έτος 2010.

«Θα παραιτηθώ μόλις περάσει ο ισολογισμός και με δεδομένο ότι πιστεύω πως δεν θα υπάρξει άλλη πιθανή πλειοψηφία, βλέπω την διεξαγωγή των εκλογών στις αρχές του Φεβρουαρίου» δήλωσε σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa» ο Ιταλός πρωθυπουργός και τόνισε: «Επίσης δεν θα κατέβω σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος».

O Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο να παραιτηθεί μόλις ψηφιστεί ο νόμος οικονομικής σταθερότητας, που περιέχει μέρος των υποδείξεων των Βρυξελλών.

Το ανακοινωθέν που εξέδωσε η Προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός έκανε γνωστό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αντιλαμβάνεται τις συνέπειες που συνδέονται με το αποτέλεσμα της σημερινής ψήφου στην βουλή. Εξέφρασε, συγχρόνως, την έντονη ανησυχία του ως προς την ανάγκη να δοθούν άμεσες απαντήσεις στις προσδοκίες των ευρωπαίων εταίρων μέσω της έγκρισης του νόμου οικονομικής σταθερότητας, με τις σχετικές τροποποιήσεις, υπό το φως της πρόσφατης συμβολής δεδομένων των όσων σημείωσε και πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όταν φέρει σε πέρας αυτό το καθήκον, ο πρωθυπουργός θα υποβάλει την παραίτησή του στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαβουλεύσεις, αφιερώνοντας τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή στις προτάσεις και θέσεις του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων που ανήκουν στην πλειοψηφία που προέκυψε από τις εκλογές του 2008, όπως και στην αντιπολίτευση».

Τέλος, σε δηλώσεις του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Rai Uno, ο «Καβαλιέρε» τονίζει ότι «είναι ασύλληπτο να κυβερνήσει όποιος έχασε τις εκλογές, διότι, στην Δημοκρατία, αυτά, δεν συμβαίνουν». Μιλώντας, δε, στο τηλεοπτικό του δίκτυο Tg5, πρόσθεσε ότι «οι πρόωρες εκλογές μοιάζουν πλέον πιο κοντά. Είναι κάτι απόλυτα λογικό, διότι το κοινοβούλιο αυτό έχει παραλύσει σε ότι αφορά την βουλή, ενώ στην γερουσία η κεντροδεξιά είναι ακόμη πλειοψηφία. Την σχετική απόφαση, πάντως, θα την λάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Η ανακοίνωση για την επικείμενη παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε μια «ανάσα» στις διεθνείς χρηματαγορές ενώ σημειώθηκε και μικρή πτώση στα επιτόκια των 10ετών ιταλικών ομολόγων.

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet