Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε ο χρυσαυγίτης που ξυλοκόπησε φοιτητή στην Ελληνορώσων

Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε ο 42χρονος, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενος για την άγρια επίθεση σε βάρος φοιτητή στους Αμπελόκηπους το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία δόθηκε γιατί έλλειπαν κάποια έγγραφα από τη δικογραφία κι έτσι αναμένεται να απολογηθεί μεθαύριο στις 12.00

58e1da151dc524944b8b469b

Όπως προκύπτει απ’ τις μέχρι στιγμές πληροφορίες ο 42χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας που φέρεται ότι ήταν ένας από τους χρυσαυγίτες που ξυλοκόπησαν φοιτητή στην περιοχή των Ελληνορώσων το μεσημέρι της Παρασκευής, κατηγορούμενος για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

Ο 42χρονος Χρήστος
Ζέρβας, αν και παρουσιάζεται ως απλός
μετακλητός υπάλληλος του επικεφαλής
της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου,
στην πραγματικότητα φαίνεται πως
αποτελεί ένα από τα ηγετικά στελέχη της
οργάνωσης και δεξί χέρι των Μιχαλολιάκου
και Κασιδιάρη. Μάλιστα, σύμφωνα με την
ίδια τη Χρυσή Αυγή, είναι μέλος της
Κεντρικής Επιτροπής της.

Επιπλέον, στο
παρακάτω βίντεο μπορεί κανείς να ακούσει
τον Ηλία Κασιδιάρη να τον αποκαλεί
“ψυχή” του ναζιστικού μορφώματος στους
Αμπελοκήπους – είναι τραβηγμένο τον
Μάιο του 2014, όταν ο Ζέρβας ήταν υποψήφιος
δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο
του Κασιδιάρη.


Σε άλλο βίντεο, ο Ζέρβας εμφανίζεται ως γραμματέας των γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης Αμπελοκήπων, που λειτουργούν στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.


Όμως στο ντοκιμαντέρ της Angelique Kourounis “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”, ο Ζέρβας παρουσιάζεται ως “εσωτερική ασφάλεια” των γραφείων στη Μεσογείων.


“Με χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι” καταγγέλλει ο 24χρονος φοιτητής

«Με κυνήγησαν από τα γραφεία. Η χειρονομία που μου έκαναν, τους την έκανα και εγώ πίσω. Γύρναγα από μία εργασία που είχα να κάνω. Ήταν τρεις στην αρχή και μετά κάποιος με χτύπησε και μου πήρε και την τσάντα. Με χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι» κατήγγειλε ο 24χρονος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

H μητέρα του νεαρού επισήμανε πως «την γλίτωσε εκ θαύματος» και συνέχισε: «Τον κυνήγησαν αρκετά και έτρεχε το παιδί. Και ξεφύτρωσαν και άλλοι από γύρω, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και μαζεύτηκαν και τον χτύπησαν και τον σέρνανε στην Παππαδά, τέσσερα τετράγωνα και του λέει θα πάμε στα γραφεία κτλ, εσύ μας έσπασες τα γραφεία και κάτι τέτοια και βρισιές κτλ. Και τον χτυπούσαν κάτω με κλοτσιές, γροθιές στο κεφάλι με σκοπό να τον σκοτώσουν».

Ο πατέρας του νεαρού δήλωσε πως «το παιδί έτρεχε να σωθεί στα στενά, τον πιάνουν τρεις και αρχίζουν να τον χτυπάνε. Μόλις τελειώνουν και φεύγουν, τον πλησιάζει ένας άλλος και του λέει “είσαι καλά; αφού είσαι καλά, έλα να δεις πώς θα γίνεις τώρα”».

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση συνέβη λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι και ενώ ο νεαρός περπατούσε στη συμβολή των οδών Παπαδά και Κουσιανόφκσι, στους Αμπελοκήπους, όπου του επιτέθηκε μία ομάδα χρυσαυγιτών που βρίσκονταν σε κοντινή καφετέρια, ιδιοκτησίας του δράστη. 

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…