Newsroom

Newsroom

Πρόκριση με δέκα παίκτες πήρε ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πήρε πανηγυρική πρόκριση στο Ισραήλ, αγωνιζόμενος από το 40' με παίκτη λιγότερο

paok

Σε ένα ματς για γερά… νεύρα εξελίχθηκε η ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Μπεϊτάρ στο Ισραήλ, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Θεσσαλονικείς και με προβάδισμα δύο τερμάτων αλλά οι ασπρόμαυροι, παίζοντας με δέκα για 60 λεπτά, έπαιξαν με τη φωτιά και… ευτυχώς δεν κάηκαν, σφραγίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League που τους φέρνει στο δρόμο με την Χάιντουκ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 12ο λεπτό, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε προβάδισμα στην αναμέτρηση, με την τρομερή… βοήθεια του Γκότλιβ. Ο αμυντικός της Μπεϊτάρ, που είχε υποπέσει στο πέναλτι στον πρώτο αγώνα, θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του, ο Σίλβα ήταν εκτός θέσης και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-0 του «Δικέφαλου του Βορρά».

Στο 40o λεπτό της αναμέτρησης, οι αριθμητικές ισορροπίες «χάλασαν». Ο Σβαμπ έκανε λάθος γύρισμα στην άμυνα, ο Σούα πήρε τη μπάλα, θέλησε να μπει στην περιοχή, ο Αουγκούστο τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον μέσο του «Δικέφαλου του Βορρά».

Ωστόσο, στην εκτέλεση, ο Κοτάρσκι κράτησε το μηδέν στην άμυνά του, καθώς έπεσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε το πέναλτι του Σούα. Μάλιστα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στο 2-0. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε τη μπάλα, άλλαξε με τον Τόμας, ο Σέρβος μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Ισπανό και αυτός με πλασέ «νίκησε» τον Σίλβα, διπλασιάζοντας τα γκολ της ομάδας του.

Όμως, η Μπεϊτάρ μπήκε και πάλι στη διεκδίκηση του αγώνα, όταν στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων για το πρώτο ημίχρονο, ο Σούα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Φράιντεϊ με κεφαλιά, χωρίς αντίπαλο, έστειλε τη μπάλα στην εστία του Κοτάρσκι μειώνοντας 2-1. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να πιέσουν περισσότερο, αλλά άφησαν πολλούς κενούς χώρους στην άμυνά τους. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ τους εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια.

Ο νεαρός επιθετικός άλλαξε ωραία με τον Σαμάτα, μ’ ένα απίστευτο «χορευτικό» πέρασε τον Ντγκάνι, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σίλβα, έκανε το σουτ, ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε, αλλά η μπάλα χτύπησε στον Τομά και κατέληξε στην εστία της ομάδας του για το 3-1 του «Δικέφαλου του Βορρά».

Μάλιστα, στο 96′ ο ΠΑΟΚ έφτασε στο τέταρτο τέρμα του στην αναμέτρηση, το τρίτο με παίκτη λιγότερο, όταν ο Τσιγγάρας έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, έφυγε στην κόντρα, βρήκε τον Κωνσταντέλια, ο οποίος με πανέμορφο πλασέ, διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…