Newsroom

Newsroom

Προκλητική η Μέρκελ: Τα ρίχνει στον ευρωπαϊκο νότο και όχι στην πολιτική της

Προκλητική για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ σε ότι αφορά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ευρωπαϊκό νότο.…

Προκλητική για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ σε ότι αφορά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ευρωπαϊκό νότο. Η γερμανίδα καγκελάριος ούτε λίγο πολύ τα έριξε στις χώρες του ευρωπαϊκου νότου και τις “παραλείψεις τους επί δεκαετίες”, όπως ανέφερε. Ξεχνάει βέβαια τις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας που η ίδια έχει επιβάλλει, σε συνδυασμό με την παντελή απουσία αναπτυξιακών μέτρων.

«Πολλοί άνθρωποι στη Νότια Ευρώπη γνωρίζουν καλά ότι δεν ευθύνομαι εγώ ή η Γερμανία για τα προβλήματά τους, αλλά οι δικές τους – επί χρόνια ή επί δεκαετίες – παραλείψεις», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην εφημερίδα «Muenchner Merkur» και επισήμανε πως η αρχή της είναι «αλληλεγγύη εάν και οι χώρες που πλήττονται επιτυγχάνουν στις προσπάθειές τους».

Επίσης η γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο «αμοιβαιοποίησης του χρέους και τα ευρωομόλογα» και ξεκάθαρισε ότι «μόνο υπό προϋποθέσεις» θα δοθεί περαιτέρω βοήθεια στα αδύναμα κράτη της Ευρωζώνης.

Την ίδια ώρα η κα Μέρκελ αναγνώρισε και τα οφέλη που έχει για τη χώρα της το κοινό νόμισμα, το οποίο όπως είπε «εξασφαλίζει για την Γερμανία θέσεις εργασίας και ευημερία».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…