Προκλητική διαρροή… από την ΕΛ.ΑΣ μετά την δολοφονική επίθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με μια πρωτοφανή σε αιτιολογία ανακοίνωση το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να πείσει ότι απέτρεψε νέα επεισόδια λόγω των ποδοσφαιρικών αγώνων των ελληνικών ομάδων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

5943570

Έπρεπε να περάσουν 4 μέρες μετά το μακελειό στην πρωτεύουσα από ακροδεξιούς χούλιγκαν, με νεκρό τον 29χρονο Μιχάλη, για να εμφανιστεί η ΕΛ.ΑΣ,για να πεί πώς εφάρμοσε σχέδιο με πανστρατιά αστυνομικών για την αποφυγή νέων επεισοδίων λόγω των ευρωπαϊκών διοργανώσεων των ελληνικών ομάδων, που ούτως ει άλλως είχαν χαρακτηριστεί  υψηλού κινδύνου από την UEFA. Άλλωστε πάγια τακτική της  Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας  είναι ότι τα θέματα της αθλητικής βίας  ανήκουν στη σφαίρα της δικαιοδοσίας  των εθνικών αρχών, και όχι  της ποδοσφαιρικής κοινότητας, βγάζοντας την από το κάδρο των ευθυνών της.

Η ΕΛ.ΑΣ αντί να απολογηθεί για το το πως διέσχισε ανενόχλητο σχεδόν όλη τη χώρα ένα κομβόι με τις ορδές ακροδεξιών χούλιγκαν από την Κροατία έσπειραν το φόβο και δολοφόνησαν τον 29χρονο Μιχάλη, παρά τις πληροφορίες που είχαν από Europol , Αστυνομία Μαυροβουνίου και Κροατικές αρχές (το είχε δημοσιεύει πρώτο το Documento), τώρα μετά από πληροφορίες (είχε ενημερώσει σχετικά το Koutipandoras για έξαρση οπαδική βίας ως αντίποινα, μετά την δολοφονία), μέσω διαρροών αναφέρει ότι εφάρμοσε ειδικό σχέδιο για την αποτροπή επεισοδίων μεταξύ οπαδών.

απε

Μάλιστα όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό επικοινωνιακά, για να δείξουν την επιχειρησιακή εγρήγορση της ΕΛ.ΑΣ,  μετά το φιάσκο…αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που κινήθηκαν σε κλιμάκια διαφόρων υπηρεσιών, απέτρεψαν εν τη γενέσει τους παραβατικά φαινόμενα και τονίζουν ότι η ΕΛ.ΑΣ, παράλληλα με την εσωτερική έρευνα για την απόδοση ευθυνών «σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή», συνεχίζει «μέσα σε βαρύ και φορτισμένο κλίμα το έργο της στο πεδίο της αντιμετώπισης της ομαδικής βίας, επικεντρωμένη, τόσο στην προληπτική, όσο και στην κατασταλτική πτυχή του προβλήματος».

Η ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσει απαρέγκλιτα σε αυτή την κατεύθυνση, «παραμένοντας προσηλωμένη στην τήρηση προσηλωμένη στην τήρηση της νομιμότητας και την προστασία της κοινωνίας από κάθε απειλή», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Με τα επικοινωνιακά σόου όμως, μετά τις αδιανόητες παραλείψεις και τα λάθη που προκαλούν την κοινή λογική,  τόσο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και η Ελληνική Αστυνομία, εκτίθονται ανεπανόρθωτα

Πάλι καλά που στην ανακοίνωση-διαρροή- δεν ζήτησαν να βγούνε οι πολίτες στα μπαλκόνια να τους χειροκροτήσουν…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…