Newsroom

Newsroom

Προκαταρκτική έρευνα για το ρεβεγιόν του Χ. Ξηρού στον Κορυδαλλό

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, για τα δημοσιεύματα του Τύπου που έφεραν τον Χριστόδουλο Ξηρό, λίγες μέρες πριν του…

xiros

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, για τα δημοσιεύματα του Τύπου που έφεραν τον Χριστόδουλο Ξηρό, λίγες μέρες πριν του χορηγηθεί η άδεια να κάνει πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τους προφυλακισμένους Πυρήνες της Φωτιάς, που κρατούνται σε άλλη πτέρυγα.

Η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων και αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο Χριστόδουλος Ξηρός, το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου μετέβη από την Ε΄ πτέρυγα των φυλακών όπου βρίσκεται το κελί του στην Α΄ πτέρυγα στην οποία κρατούνται μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και διασκέδασε μαζί τους.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι πάντως ανέφεραν ότι την παραμονή Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς τα κελιά στις πτέρυγες μένουν ανοιχτά μέχρι αργά, ενώ αν κάποιος  κρατούμενος το ζητήσει μπορεί να λάβει ειδική άδεια για να μεταβεί σε άλλη πτέρυγα, κάτι που είναι γνωστό στην ηγεσία του υπουργείου Διακαιοσύνης.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη