Newsroom

Newsroom

Πρώην στέλεχος Χρυσής Αυγής: Η ιδεολογία τους είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός

Σε αποκαλύψεις για τις πρακτικές και την ιδεολογία της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής προχωρά πρώην στέλεχος της οργάνωσης, που μάλιστα…

Σε αποκαλύψεις για τις πρακτικές και την ιδεολογία της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής προχωρά πρώην στέλεχος της οργάνωσης, που μάλιστα ήταν και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2012, με επιστολή του στην εφημερίδα «Έθνος».

Ο Ηλίας Σταύρου, στην επιστολή του προς την εφημερίδα, ξεκαθαρίζει πως «η ιδεολογία του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός», και παραδέχεται πως μπήκε στην οργάνωση «με πλήρη συνείδηση τις ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας της, της οποίας θερμός θιασώτης ήμουν και εγώ».

«Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την επικράτηση των ιδεών και αρχών του Εθνικοσοσιαλισμού και συνακόλουθα για τη δημιουργία ενός Εθνικοσοσιαλιστικού Κράτους με σημείο αναφοράς τη μεσοπολεμική Γερμανία. Τελικός σκοπός είναι η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζονται και το πρώτο θα τελεί υπό τις εντολές του δεύτερου», τονίζει το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, και συνεχίζει: «Η επικράτηση του καθεστώτος αυτού θα γινόταν με την εξάπλωση και τη διάδοση των ιδεών του κόμματος στην κοινωνία και με την κατά το μέτρο του δυνατού διείσδυση σε κρατικούς θεσμούς, δηλαδή στην αστυνομία και τον στρατό».

Ο ίδιος καταγγέλλει ακόμα ότι στελέχη της Χρυσής Αυγής παρακολουθούσαν το τηλέφωνό του, το τηλέφωνο της συζύγου του και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές, ενώ σημειώνει ότι αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή, καθώς δεν τον εξέφραζε πια ο εθνικοσοσιαλισμός.

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…