Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ: «Εάν τα διεθνή ΜΜΕ είναι αντικειμενικά, δείχνοντας και τις δυο πλευρές, υπηρετούν τη Χαμάς»

Ο Γιαΐρ Λαπίντ εξαπολύει επίθεση προς τον διεθνή τύπο, την ελευθεροτυπία και την αντικειμενική ενημέρωση, μέσα από μια το λιγότερο οξύμωρη, αντιφατική δήλωση.

125659360 mediaitem125659354

Σε μια άκρως προβληματική για την ελευθερία του Τύπου δήλωση, προχώρησε ο πρώην Πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ (Yair Lapid), δύο εβδομάδες μετά την άγρια επίθεση της Χαμάς και τη σαρωτική απάντηση του ισραηλινού στρατού, με τη Λωρίδα της Γάζας να συνεχίζει να φλέγεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Anadolu English, ο Γιαΐρ Λαπίντ εξαπολύει επίθεση προς τον διεθνή τύπο, την ελευθεροτυπία και την αντικειμενική ενημέρωση, μέσα από μια το λιγότερο οξύμωρη, αντιφατική δήλωση: λέγοντας ότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επιδεικνύουν μεροληψία στα ρεπορτάζ τους για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, όταν είναι αντικειμενικά. Και ότι ευνοούν με αυτόν τον τρόπο την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς έναντι του Ισραήλ.

«Αν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι αντικειμενικά και δείχνουν και τις δύο πλευρές, υπηρετούν τη Χαμάς», εξήγησε ο Γιαΐρ Λάπιντ την Κυριακή (22/10).

«Το επιχείρημά μου είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν απλώς να ισχυρίζονται ότι προβάλλουν και τις δύο πλευρές της ιστορίας. Αν το κάνετε αυτό, προβάλλετε μόνο τη μία — την πλευρά της Χαμάς», είπε, σημειώνοντας πως «είναι προσβολή για τα θύματα, συμπεριλαμβανομένων των Παλαιστινίων» και προσθέτοντας πως «Είναι προσβολή της βασικής ιδέας της δημοσιογραφίας».

Στη συνέχεια, καθώς όπως επισημαίνει και ο ίδιος εργαζόταν ως δημοσιογράφος για 31 χρόνια, «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την κριτική στο Ισραήλ. Αλλά όταν ξέρετε ότι η μια πλευρά λέει ψέματα και η μια πλευρά καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να επαληθεύσει τα γεγονότα, το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι να μην δίνετε μια ατέρμονη πλατφόρμα στα ψέματα» καταλήγει.

Την ώρα που η κατάσταση στη Γάζα είναι εφιαλτική, ο πόλεμος της μιντιακής προπαγάνδας κλιμακώνει

Το Ισραήλ ξεκίνησε μια ανελέητη εκστρατεία βομβαρδισμού κατά της Γάζας και κλιμακώνει με μιντιακή προπαγάνδα υπέρ του, μετά από μια αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής ομάδας Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, θέτοντας τους κατοίκους του θύλακα υπό πλήρη πολιορκία και αποκλεισμό τροφίμων, καυσίμων και ιατρικών προμηθειών.

Η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, που συνεχίζεται για 19η ημέρα, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Οι ανηλεείς ισραηλινές επιδρομές, ισοπεδώνουν τις εναπομείνασες περιοχές της Γάζας, θάβοντας στα συντρίμμια χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως παιδιά.

Σχεδόν 7.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 5.791 Παλαιστίνιοι και 1.400 Ισραηλινοί, σύμφωνα με το aa.com.tr.

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι 2.360 παιδιά σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος βομβαρδίζεται ακατάπαυστα από τον ισραηλινό στρατό από την 7η Οκτωβρίου.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά πρόσθεσε πως άλλα 5.364 παιδιά τραυματίστηκαν. Η Γιούνισεφ έκανε λόγο για «αδυσώπητες επιθέσεις» του ισραηλινού στρατού.

«Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί κηλίδα που μεγεθύνεται στη συλλογική μας συνείδηση. Ο ρυθμός των θανάτων και των τραυματισμών είναι απλά απίστευτος», ανέφερε η Αντέλ Χοντρ, επικεφαλής της διεύθυνσης της Γιούνισεφ που είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Η Γιούνισεφ ζήτησε κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια. Κάλεσε επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούν η Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις.

 

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως