Πρόεδρος εργαζομένων «Σωτηρία»: Θέλουν μόνο να δίνουν εντολές και να εκτελούμε. Είμαστε άνθρωποι!

Μόνοι, χωρίς τα απαραίτητα όπως λένε εφόδια μάχονται τον κορονοϊό οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναφοράς "Σωτηρία". Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων Κώστα Κουτρομάνο "η κατάσταση είναι τραγική" και υπάρχει "φοβία από τους εργαζόμενους".

νοσοκομείο Medium 3

Μιλώντας στο documentonews.gr, ο κ. Κουτρομάνος ανέφερε: “είμαστε στην πρώτη γραμμή και δίνουμε τη μάχη απέναντι στον εχθρό, αλλά χρειαζόμαστε τα απαραίτητα εφόδια. Έχουμε ελλείψεις σε προσωπικό αν και τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν κάποιοι νοσηλευτές οι οποίοι ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη. Όμως έχουμε ακόμη μεγάλη έλλειψη γιατρών και κυρίως έχουμε έλλειψη υλικού, όπως μάσκες και στολές υψηλής προστασίας. Πρέπει να σημειώσουμε ότι το υλικό, δεν χρησιμοποιείται μόνο από γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά απ’ όλες τις ειδικότητες στο νοσοκομείο. Δηλαδή από τον κλητήρα μέχρι τον γιατρό. Μας φέρνουν πέντε μάσκες και μας λένε να τις χρησιμοποιήσουμε. Μα τι να κάνουν οι πέντε μάσκες; Ο καθαριστής που θα μπει μέσα στον θάλαμο ή ο διοικητικός υπάλληλος τι θα κάνει;”.

Ο ίδιος στηλιτεύει τη συμπεριφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προς το προσωπικό. ” Οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για το προσωπικό είναι απαράδεκτες” λέει και συμπληρώνει: “πέρα από το ότι μας διαχωρίζουν, περιορίζουν και την καραντίνα στις επτά ημέρες. Και φτάνει ο ΕΟΔΥ να μας πει ότι αν δεν έχουμε μάσκες υψηλής προστασίας δεν πειράζει γιατί μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις απλές. Είμαστε στο έλεος του Θεού. Να πεθάνουμε εμείς, για να σώσουμε όλους τους υπόλοιπους”.

“Τα νοσοκομεία” συνεχίζει ο κ. Κουτρομάνος, “δεν ήταν έτοιμα εδώ και πολλά χρόνια. Υπήρχε η δυνατότητα να είναι πραγματικά θωρακισμένο το ΕΣΥ, αλλά δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ποτέ. Γίνονται το τελευταίο διάστημα κάποιες προσπάθειες από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, καταλαβαίνετε όμως ότι δεν αρκεί αυτό, από τη στιγμή που δεν υπάρχει το επαρκές υλικό”. Καταλαβαίνετε ότι δεν έχουμε το απαραίτητο υλικό; Είμαστε νοσοκομείο αναφοράς και δεν έχουμε τις απαραίτητες φόρμες. Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Αν αρρωστήσει το προσωπικό τι θα γίνει; Προσωπικό με κορονοϊό θα προσπαθεί να σώσει άλλους ασθενείς; Δεν έχουμε άλλη δυνατότητα. Δεν μπορούμε να πάμε στο σπίτι μας, ούτε να κλείσουν τα νοσοκομεία. Γι’ αυτό ζητάμε ενίσχυση με παραπάνω υλικό. Δεν είναι δυνατόν κάποιος -οποιοσδήποτε εργαζόμενος- να κυκλοφορεί στους χώρους του νοσοκομείου χωρίς την αναγκαία προστασία. Δεν είμαστε έτοιμοι ούτε για μια απλή γρίπη. Όχι για τέτοιο φαινόμενο θανατηφόρο”.

Δεν θέλουμε χειροκροτήματα. Θέλουμε σεβασμό. Ζητάμε ασφαλώς από τον κόσμο να μείνει στο σπίτι. Ζητάμε από την κυβέρνηση που για πρώτη φορά αναγνωρίζει το έργο του υγειονομικού προσωπικού, να μας εντάξει εδώ και τώρα τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Έπρεπε να μας είχαν θωρακίσει εγκαίρως” λέει ακόμη ο Κώστας Κουτρομάνος.

Επί μήνες συζητάμε για τη λαίλαπα που έρχεται, αλλά άφησαν να περάσει τόσος καιρός. Επαναλαμβάνω. Δεν έχουμε επαρκή υλικά. Θέλουμε υγειονομικό υλικό και καλύτερο συντονισμό από τους αρμοδίους. Θέλουν μόνο να δίνουν εντολές και να τις εκτελούμε. Δεν μπορούμε να τις εκτελέσουμε όταν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα. Όταν δεν έχουμε υλικά. Είμαστε άνθρωποι!” αναφέρει.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου “Σωτηρία” εξηγεί: “μέχρι πριν από λίγες ημέρες αντιστοιχούσαν δύο νοσηλευτές σε 40 ασθενείς. Ναι μεν ήρθαν τώρα ορισμένοι άνθρωποι, αλλά μη νομίζετε ότι αρκούν. Όχι μόνο για τώρα που συμβαίνει αυτό, αλλά γενικώς. Το προσωπικό είναι κουρασμένο, υπάρχουν εργαζόμενοι με προβλήματα υγείας οι οποίοι πρέπει να προφυλαχθούν. Κινδυνεύουμε όλοι οι εργαζόμενοι. Γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικοί και εργαστηριακοί υπάλληλοι, καθαριστές, τραπεζοκόμοι, κλητήρες, προσωπικό ασφαλείας, τραυματιοφορείς, οδηγοί, φαρμακοποιοί, ψυχοθεραπευτές, εργάτες, ακτινολόγοι, τεχνικοί. Όλοι. Δεν πρέπει να διαχωρίζουν τους εργαζόμενους. Ο καθένας που εργάζεται μέσα σε νοσοκομείο φέρει τον ίδιο κίνδυνο με τον γιατρό και τον νοσηλευτή. Είμαστε όλοι εκτεθειμένοι“.

Πηγή: documentonews.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη