Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για Folli Follie: Θα εφαρμόσουμε τον νόμο – Δεν θα προστατέψουμε κανένα

«Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε τον νόμο. Δεν πρόκειται να προστατέψουμε κάποιον που έχει παραβεί τον νόμο» υπογράμμισε ο Προέδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης σχολιάζοντας την υπόθεση της Folli Follie.

5af165e11dc524e91b8b4599

Ο κ. Γκότσης με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24/7, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την αγορά. Επεσήμανε ότι η έρευνα για την υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει και ότι τα αποτελέσματά της αναμένονται μέσα σε μερικές ημέρες.

«Το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν κινδυνεύει από την υπόθεση. Δεν έχει κινδυνεύσει από άλλα χειρότερα γεγονότα με πολλές εταιρείες. Εμείς ξεκινήσαμε τη δική μας έρευνα για αυτήν την υπόθεση που έχει διεθνείς προεκτάσεις. Από τη μια ζητήσαμε μέχρι αύριο να οριστεί μια τρίτη (ανεξάρτητη ελεγκτική) εταιρεία και να μας δώσει ένα πόρισμα. Παράλληλα ζητήσαμε το ίδιο το fund να προσκομίσει τα στοιχεία, στα οποία βασίστηκε» ανέφερε ο καθηγητής και σημείωσε ότι για όλα αυτά τα βήματα υπάρχει χρονικός προσδιορισμός, κάνοντας λόγο για ζήτημα ημερών.

Ο Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεσμεύτηκε ότι θα αποδοθεί στην υπόθεση άπλετο φως και ότι «αν υπάρξουν ευρήματα τα οποία θα είναι επιβαρυντικά, θα υπάρξουν κυρώσεις. «Έχουμε το προσωπικό που μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιεσδήποτε εξελίξεις» διευκρίνισε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες όταν το βρετανικό hedge fund Quintessential Capital Management έβγαλε μια έκθεση κόλαφο για την Folli Follie. Η Quintessential Capital Management καταπιάστηκε στην έκθεσή της με το κατά πόσο τα μεγέθη της Folli Follie είναι πραγματικά τόσο σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών όσο και σε ότι αφορά στα καταστήματα που δηλώνει.

Όπως ανέφερε η έκθεση, ο πραγματικός αριθμός των καταστημάτων που διαθέτει η Follie Follie στον κόσμο ήταν 289 και όχι 630 που δήλωνε η εταιρεία. Στην Κίνα, σύμφωνα με την έκθεση, είναι και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της εν λόγω κατάστασης. Αν και ο που ισχυρίζεται πως έχει η Folli Follie, σημειώνεται πως υπάρχουν μόνο 64 σημεία πώλησης.

Η QCM ανέφερε ότι άνθρωποι της πήγαν και έκαναν αυτοψία σε αρκετά σημεία τόσο σε Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε Κίνα και διαπίστωσαν ότι τα καταστήματα ή είχαν κλείσει ή ότι δεν υπήρχαν παρόλο ότι αναφέρονταν ακόμη στο site της εταιρείας.

Τι απάντησε η Follie Follie

Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, η εταιρεία σχολίασε πως το εν λόγω δημοσίευμα της «Quintessential Capital Management είναι ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της».

Παράλληλα επισήμανε πως «επιφυλάσσεται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό με αναλυτικά στοιχεία διάψευσης των κατ’ ιδίαν ψευδών πληροφοριών και στοιχείων που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα».

Όπως καταλήγει, «έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να προασπίσουν, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, τα δικαιώματα της Εταιρείας, των μετόχων της και εν γένει του επενδυτικού κοινού».

Διαβάστε σχετικά: Τι έχει συμβεί με τη Folli Follie και το χαμένο μισό δισ. ευρώ

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη