Newsroom

Newsroom

Προανακριτική προς Πεπόνη-Μουζακίτη και τράπεζες: "Επισπεύστε"

Στη συγγραφή επιστολών επιδίδεται η προανακριτική επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ ύστερα από την κατάθεση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, προϊσταμένου της…

Στη συγγραφή επιστολών επιδίδεται η προανακριτική επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ ύστερα από την κατάθεση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, προϊσταμένου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ. Στην πρώτη ζητά την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για την άμεση πρόσληψη στο Σώμα επιπλέον προσωπικού λόγω υποστελέχωσής του. Ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να ανάφερε πως ο έλεγχος του ΣΔΟΕ θα πάει σε βάθος χρόνου όχι μόνο επειδή οι τράπεζες δεν έχουν στείλει ακόμα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά και γιατί η υπηρεσία έχει επιπλέον να διερευνήσει και τη λίστα με τα 54.000 εμβάσματα. Ο ίδιος έχει προτείνει να δημιουργηθούν πέντε ομάδες των 20 ατόμων για να μπορέσουν να προχωρήσουν γρήγορα τους ελέγχους, όμως για τα 100 εξειδικευμένα στελέχη που ζήτησε, έχουν σταλεί μόλις δύο απλοί υπάλληλοι.
Σε δεύτερη επιστολή της η προανακριτική επιτροπή απευθύνεται προς τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, με την οποία τους ζητά να επισπεύσουν τους ελέγχους των 63 μεγαλύτερων λογαριασμών της λίστας, που κυμαίνονται από 3 εκατομμύρια έως 550 εκατομμύρια ευρώ (οι τρεις αφορούν σε συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου). Μια τρίτη επιστολή, εξάλλου, έχει αποδέκτη την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να στείλουν στο ΣΔΟΕ όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από το άνοιγμα των λογαριασμών.

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…