Newsroom

Newsroom

Προ των πυλών το Lockdown στα Ιωάννινα

Στα όριά της είναι η περιφερειακή ενότητα των Ιωαννίνων από τη διασπορά του κορονοϊού σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση για την πανδημία, ενώ ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά και η Κόρινθος.

Ιωάννινα ΑΠΕ 1 0

«Καμπανάκι» από την κυβέρνηση για την Π.Ε Ιωαννίνων η οποία βρίσκεται κοντά στο να χαρακτηριστεί στο Επίπεδο 4 του Χάρτη Επιδημιολογικών Φορτίων. Παραμένει η ανησυχία για την Αττική που την Παρασκευή κατέγραψε ξανά πάνω από 200 νέα κρούσματα.

Η ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας έγινε στη «σκιά» της ανακοίνωσης του αρνητικού ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα (508).  Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι στην Αττική εντοπίστηκαν 227 νέα κρούσματα κορονοϊού, με την περιοχή να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ σημείωσε μάλιστα ότι η επιδημία βρίσκεται σε ανοδικό σημείο.

Ο δε Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την κατάσταση «σταθερή», τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει «μεγάλη πίεση» στο σύστημα. 

Η Αττική είναι μακριά από το 4 σε σχέση με άλλες περιοχές,  ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ν. Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, το όριο διασποράς που έχει θέσει η ΕΕ (150 κρούσματα σε 150.000 άτομα) ξεπεράστηκε στην Κοζάνη, στα Ιωάννινα βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό, ενώ στην Αττική βρίσκεται πολύ κάτω από αυτό.

Η κατάσταση είναι «πολύ κρίσιμη, επικίνδυνη η φάση της πανδημίας» είπε ο Ν. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας πως η ενεργοποίηση του μηχανισμού στο επίπεδο 4 στην Κοζάνη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους.

Είμαστε σε ανοδική καμπή και ο συνδυασμός με τις χαμηλές θερμοκρασίες είναι κακός οιωνός. Αποστάσεις, μάσκα και προσωπική υγιεινή είναι το τρίπτυχο που πρέπει να ακολουθούν πιστά οι πολίτες, επισημάνθηκε έντονα από τους ειδικούς στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης. 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…