Προ των πυλών το άνοιγμα των σχολείων

Tην ώρα που η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα παρά τη μερική σταθεροποίηση στα κρούσματα , είναι ακόμα σε έξαρση, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα των σχολείων.

5142210 0

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, η κυβέρνηση έχει στο τραπέζι το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Αυτό είναι το σχέδιο που θα εφαρμοστεί, εφόσον δεν υπάρξουν δραματικές ανατροπές εντός των επόμενων 2-3 ημερών. Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς το πράσινο φως (από την επιστημονική κοινότητα το έδωσε και ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας καθώς έκανε λόγο «ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού» στην Ελλάδα

 Πάντως, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης επισήμανε ότι η εξάπλωση του ιού στη χώρα μας είναι ευρύτατη και σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεται κάποιος στην Ελλάδα είναι απαραίτητο να τηρεί όλα τα μέτρα. Παράλληλα  σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, εαν και εφόσον λειτουργήσουν ξανά τα σχολεία  αναμένεται να γίνονται σε σταθερή βάση χιλιάδες τεστ, ούτως ώστε να φαίνεται το ιικό φορτίο που υπάρχει ανάμεσα στους μαθητές.

 Άρον-άρον οι δηλώσεις των υποψηφίων για τις Πανελλήνιες

Αιφνιδιαστικά και με τα σχολεία κλειστά, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφάσισε να αλλάξει τις ημερομηνίες κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών και αποφοίτων λυκείων (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ). Το Υπουργείο Παιδείας, αναγκάζει τους μαθητές να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις με fast track διαδικασίες επιβάλλοντας μια απαράδεκτη προθεσμία 5 μόλις ημερών.

Φέτος, λοιπόν, για πρώτη φορά, η δήλωση θα γίνει εντός των επόμενων ημερών, με υπουργική απόφαση που αναμένεται, στην οποία οι υποψήφιοι θα καταγράψουν τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν καθώς και τα ειδικά μαθήματα, εφόσον επιθυμούν την εισαγωγή τους στις σχολές στις οποίες είναι υποχρεωτικά. 

 

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…