Πριν λίγους μήνες ο Σαββίδης ήταν "φωτεινό παράδειγμα επενδυτή" και τώρα… διαπλεκόμενος επιχειρηματίας

Αποκαλυπτικός ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, αναφορικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Ιβάν Σαββίδη, φέρνοντας στη δημοσιότητα λεγόμενα βουλευτών της ΝΔ, τον Απρίλιο του 2016, οι οποίοι όχι μόνο εξυμνούσαν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά ζητούσαν να συμπεριληφθεί στον αναπτυξιακό νόμο το αίτημα για μη υποχρέωση καταβολής προηγούμενων προστίμων σε νέους επενδυτές.

5911ad7f1dc5247c1f8b4790

«Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός έχουν ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης» σημειώνει αρχικά ο κ. Τριανταφυλλίδης, φέρνοντας στο «φως» όσα είχαν δηλώσει στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς πριν λίγους μήνες οι βουλευτές της ΝΔ: Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Καρασμάνης και Θόδωρος Καράογλου, παρουσία τριών επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Ιβάν Σαββίδη!

«Φωτεινό παράδειγμα φλογερού Έλληνα και επενδυτή ο κ. Σαββίδης» είχε πει ο κ. Αναστασιάδης, με τον βουλευτή Πέλλας με τη ΝΔ, Γιώργο Καρασμάνη, να επισημαίνει: «Τα υπουργεία να συμπεριλάβουν τις προτάσεις Σαββίδη στον αναπτυξιακό νόμο. Είναι καταλυτικές αυτές οι προτάσεις». Από την πλευρά του, σε πλήρη αναντιστοιχία με όσα έχουν ειπωθεί τελευταία από στελέχη της ΝΔ κατά του ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ, ο κ. Καράογλου είπε: «Κύριε Πρόεδρε είναι μια σημαντική μέρα για εμάς τους Μακεδόνες και δη τους Θεσσαλονικείς, γιατί φροντίσατε στο πάνελ των καλεσμένων να έχουμε τρεις εκλεκτούς Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες».

Διαβάστε επίσης: Φωνάζουν για την τροπολογία Σαββίδη, αλλά ξέχασαν την τροπολογία Στουρνάρα-Βρούτση-Μητσοτάκη

Ο κ. Τριανταφυλλίδης σχολιάζει σκωπτικά πως οι ίδιοι βουλευτές ως δια μαγείας έλλειπαν κατά τη ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας. «Εντελώς συμπτωματικά και οι τρεις έλειπαν από την ονομαστική ψηφοφορία που το δικό τους κόμμα είχε ζητήσει στη Βουλή για την γνωστή τροπολογία την περασμένη Παρασκευή. Τελικά για τη Νέα Δημοκρατία τι είναι ο κ. Σαββίδης;» διερωτάται και παραθέτει τρεις πιθανές ερμηνείες: 

  • «Ρώσος ολιγάρχης και ξένος επενδυτής, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ή φωτεινό παράδειγμα φλογερού Έλληνα και επενδυτή, όπως λέει ο δικός του βουλευτής της ΝΔ;
  • »Ο διαπλεκόμενος με το ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματίας, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ή αυτός που διατυπώνει καταλυτικές προτάσεις που τα υπουργεία πρέπει να συμπεριλάβουν στον αναπτυξιακό νόμο, όπως λέει ο δικός του βουλευτής της ΝΔ;
  • »Αυτός που ωθεί στην ουκρανοποίηση της πολιτικής ζωής, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ή ο Θεσσαλονικιός και Μακεδόνας, όπως λέει ο δικός του βουλευτής της ΝΔ;».

«Πέτσινη η εκστρατεία του αρχηγού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά της διαπλοκής», είναι το καταληκτικό σχόλιο του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…