Newsroom

Newsroom

Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ: Λάθος πείραμα το ευρώ – Θα καταρρεύσει τον επόμενο ένα με ενάμιση χρόνο

Ο Τεντ Μάλοκ, καθηγητής και συγγραφέας που φέρεται να έχει επιλεγεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προέβλεψε την «αποσύνθεση» της Ένωσης. Διαβεβαίωσε ότι η αποχώρηση της Μ. Βρετανίας δεν είναι παρά μονάχα το πρώτο βήμα.

5894deed1dc5245e238b4951

«Αν δείτε την Ευρώπη, μπορείτε ήδη σχεδόν να βάλετε δύο γράμματα μπροστά από τη λέξη exit», είπε σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η πλήρης συνέντευξη θα δημοσιευτεί το Σάββατο.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης επανέλαβε επίσης στη συνέντευξη ότι κατά την άποψή του το ευρώ είναι «λανθασμένο πείραμα» και ότι αν αυτός εργαζόταν σε επενδυτική τράπεζα «θα στοιχημάτιζε εναντίον του».

Να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της κεντροαριστερής «Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» και της κεντρώας «Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στην Ευρώπη» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησαν την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες να μην δεχτούν τον διορισμό του κ. Μάλοκ ως νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ε.Ε.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…