Newsroom

Newsroom

Πρακτικές Κου Κλουξ Κλαν θυμίζει η επίθεση κατά ομοφυλόφιλων στο Παγκράτι

Επίθεση από δέκα-δεκαπέντε άτομα με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες δέχθηκε ένα ομόφυλο ζευγάρι τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πλατεία…

pagrati

Επίθεση από δέκα-δεκαπέντε άτομα με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες δέχθηκε ένα ομόφυλο ζευγάρι τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι.

Αποτέλεσμα της επίθεσης που δέχθηκαν ο Έλληνας και ο πρόσφυγας που έχει πάρει πολιτικό άσυλο ήταν ο πρώτος να καταλήξει στο νοσοκομείο με σπασμένο τον αστράγαλό του σε τρία σημεία. 

Οι δύο άνδρες είχαν πάρει μια εξάδα μπίρες και είχαν κάτσει σε ένα παγκάκι. Όπως περιγράφουν στην Εφημερίδα των Συντακτών η πρώτη φάση της επίθεσης έγινε με δύο νεαρούς πάνω σε «παπάκι» να τους πετούν έναν κουβά με απόνερα μπουγάδας. Δέκα λεπτά αργότερα εκτυλίχθηκε η δεύτερη επίθεση με την ομάδα των νεαρών να τους φωνάζουν να φύγουν συνοδεύοντας τις φωνές με γροθιές και κλοτσιές.

Την επίθεση καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην οποία γίνεται λόγος για ρατσιστικά κίνητρα των δραστών με πρακτικές που θυμίζουν Κου Κλουξ Κλάν.   

«Αυτοί που αρνούνται την αναγκαιότητα ψήφισης του αντιρατσιστικού και την προστασία των θυμάτων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, ας εξηγήσουν στα θύματα της ρητορικής τους το σκεπτικό τους» συνεχίζει η ανακοίνωση που απαντά (και) σε δηλώσεις ιεραρχών που αντιδρούν στις σχετικές διατάξεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…