Newsroom

Newsroom

Πούτιν: Η Ρωσία θα βοηθήσει την Συρία σε περίπτωση επίθεσης

Η Ρωσία θα βοηθήσει την Συρία σε περίπτωση επίθεσης δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από…

obama putin

Η Ρωσία θα βοηθήσει την Συρία σε περίπτωση επίθεσης δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από κατ’ ιδίαν  συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα .
Ο Πούτιν πρόσθεσε πως η συνάντηση είχε διάρκεια 20 έως 30 λεπτά και πως αν και διαφώνησαν η συζήτηση ηταν εποικοδομητική. «Δεν συμφωνεί μαζί μου και δεν συμφωνώ μαζί του. Αλλά πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Putin. Ανέφερε παράλληλα πως μίλησαν και για επίλυση του θέματος με ειρηνικούς τρόπους.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως είναι πεπεισμένος ότι η επίθεση με χημικά στη Δαμασκό ήταν προβοκάτσια από την πλευρά των αντικαθεστωτικών.Την ίδια ώρα επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις για τη χρήση των χημικών από τον Άσαντ και πως είναι αντίθετος στην επίθεση εναντίον του καθεστώτος χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ.

Επίσης, Ρώσο πρόεδρος υποστήριξε πως εκτός των άλλων μια «τιμωρητική» επίθεση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή θα έβλαπτε την παγκόσμια οικονομία και θα «γονάτιζε» την ανάπτυξη.

Ο ίδιος σημείωσε επιπλέον ότι οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου εμφανίστηκαν στη συνάντηση που είχαν στην Αγία Πετρούπολη μοιρασμένοι σχεδόν 50 – 50 αναφορικά με πιθανή επίθεση κατά της Συρίας. Τόνισε μάλιστα πως οποιαδήποτε κίνηση κατά της Συρίας χωρίς την έγκριση του συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα ήταν παράνομη.

Διάγγελμα Oμπάμα την Τρίτη για τη Συρία
Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο θα απευθύνει την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θέλει να προχωρήσει σε μία στρατιωτική επέμβαση κατά του συριακού καθεστώτος.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αγία Πετρούπολη τόνισε πως η μη απάντηση στη χρήση χημικών θα έστελνε το μήνυμα στα κράτη «παρίες» πως δεν υπάρχουν συνέπειες όταν χρησιμοποιούν τέτοια όπλα κατά των ίδιων τους των λαών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε πως είναι ενθαρρυμένος από τη στήριξη των ηγετών της G20 ενώ αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν για την έγκριση του Κογκρέσου.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με το Ρώσο πρόεδρο σημείωσε πως η συζήτηση για τη Συρία ήταν εποικοδομητική και πως δεν έγινε καμία αναφορά στην υπόθεση της κατασκοπείας και στον Σνόουντεν .

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…