Πόθεν Μαρεβέσχες;

Πιάστηκε η Μαρέβα με την offshore στην πλάτη και δηλώνει όχι μόνο αθώα αλλά συκοφαντημένη με άδικες επιθέσεις εναντίον της επειδή είναι γυναίκα: “Γυναίκες είναι στο στόχαστρο. Εμμονικές επιθέσεις σε βάρος τους αδιακρίτως ιδιότητας, είναι πράξεις μίσους, ανανδρίας και δειλίας, #καμιαανοχη”.

5268799 2

Μπορεί να μην είναι, αλλά σίγουρα θυμίζει, ανέκδοτο η ανάρτηση. Αυτό με τον Τοτό που σκότωσε τον πατέρα του και την μητέρα του για να πάει εκδρομή με το ορφανοτροφείο και όταν συνελήφθη και τον προσαγάγανε σε δίκη είπε στους δικαστές: “Τι άνθρωποι είστε εσείς που δικάζετε έναν ορφανό;” 

Εδώ που τα λέμε, καλώς δεν προσλαμβάνετε το ζήτημα ως ανέκδοτο και το αντιμετωπίζετε απολύτως σοβαρά, όπως και η Μαρέβα άλλωστε αλλά για τους εκ διαμέτρου αντίθετους λόγους.

Αίφνης διαβάζω όλες αυτές τις μέρες σε άρθρα στο Documento, στο «Κουτί της Πανδώρας» σε ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι υπόλογος ο σύζυγος της Μαρέβας (πρωθυπουργός) για σοβαρότατες παραβιάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες», ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους, ότι ουδείς μπορεί να εξαιρείται αυτών και λοιπά εμπριμέ και κομμουνιστικά.

“Αυτά στη γλώσσα τη δική σας. Κι άλλοι άλλα σ’ άλλες” (παραφράζοντας τον Οδυσσέα Ελύτη).
 
Στην γλώσσα του Μητσοτακέικου, η οποία αποτελεί την επιτομή και συμπερίληψη του συστήματος που στην Ελλάδα ονομάζεται κανονικότητα και δημοκρατική ομαλότητα, αυτά αποτελούν απολύτως φυσιολογικά γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά “κατά τον ρουν των γεγονότων” και δεν μπορεί να σκούζει και να απειλεί ο κάθε «Θόδωρος και το δίκανο», γι’ αυτό και ο Γάλλος συγγραφέας Ανατόλ Φρανς με σαφήνεια προσέγγισε το ζήτημα της ισονομίας: 

“Φυσικά και είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Απαγορεύεται το ίδιο, τόσο στους πλούσιους όσο και στους φτωχούς, να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες, να ζητιανεύουν και να κλέβουν ψωμί”. 

“Κι αν δεν έχει ο λαός ψωμί ας φάει παντεσπάνι” που έλεγε και η (προκάτοχος της Μαρέβας) Αντουανέττα, αλλά όχι και να εγκαλεί ο λαός τον δικό της Λουδοβίκο για το «πόθεν έσχες» του ψωμιού του, κι αν φουρνίζει τα καρβέλια του στην  συζυγική SCI Personal Ventures! 

Στο Δεσποτάτο του Μητσοτάκη η ισονομία δεν επιτυγχάνεται όταν ο Μωυσής ή Λουδοβίκος ή Ναπολέων τηρεί το lockdown που επέβαλε, ούτε αν η Αντουανέττα ή Ζοζεφίνα του επισκέπτεται την Καλαμάτα για τις επιχειρηματικές της δράσεις χωρίς άδεια,  αλλά όταν οι υπήκοοι του για να αγοράσουν μία φρατζόλα ψωμί στέλνουν μήνυμα.

Στο Δεσποτάτο του Μητσοτάκη η ισονομία δεν επιτυγχάνεται όταν η εργασία αμείβεται καλά και η υπερωρία πληρώνεται, αλλά όταν εργάζονται οι πληβείοι χωρίς απολαβές, για να απεξαρτηθούν από την τοξικότητα του μισθού.

Στο Δεσποτάτο του Μητσοτάκη η ισονομία δεν επιτυγχάνεται όταν η ΝΔ χρωστάει στις τράπεζες τα μαλλιοκέφαλα της χωρίς εγγυήσεις και χωρίς να πληρώνει, ούτε αν το αντίστοιχο κάνει ο ίδιος με τον «Κήρυκα Χανίων», αλλά όταν ο Πολάκης παίρνει 100.000 ευρώ δάνειο με εγγύηση το σπίτι του και το εξυπηρετεί κιόλας.  

Στο Δεσποτάτο του Μητσοτάκη η ισονομία δεν επιτυγχάνεται όταν ρωτάς το «πόθεν Μαρεβέσχες» για το σπίτι του Βολτέρου στο Παρίσι, αλλά όταν βγάζεις στα μανταλάκια τον Τσίπρα γιατί νοικιάζει εξοχική κατοικία στην Λαυρεωτική.

Στο Δεσποτάτο του Μητσοτάκη βρίσκουν εφαρμογή τα λόγια του Γάλλου κληρικού Henri Maret:

“Οι νόμοι είναι όπως οι παροιμίες. Πάντα βρίσκουμε έναν που να δικαιολογεί την παράβαση ενός άλλου”. 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή