Πώς σβήνεται μια φωτιά… όπως στην Κηφισιά

Μακάρι η Κηφισιά να αποτελέσει παράδειγμα

5992c4b41dc524a3108b4568 1

Σήμερα το πρωί προκλήθηκε πυρκαγιά στην οδό Μακρυγιάννη στην Κηφισιά η οποία ευτυχώς τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο χωρίς να κινδυνέψουν άνθρωποι ή περιουσίες.

Η γρήγορη αντιμετώπιση της φωτιάς έγινε όμως για έναν και μόνο λόγο και αυτός είναι γιατί ακριβώς στην περιοχή επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πιο συγκεκριμένα, σε πολύ λίγο χρόνο βρέθηκαν στο σημείο 42 πυροσβέστες, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 10 οχήματα με αποτέλεσμα την άμεση οριοθέτηση του μετώπου.

Βέβαια, για να βρεθεί στο σημείο τόσο ισχυρή δύναμη σημαίνει ότι υπάρχει και εκεί φαίνεται η αναγκαιότητα των μέσων, του ανθρώπινου δυναμικού και του επιχειρησιακού πλάνου.

Η Κηφισιά, οπότε, σήμερα λειτούργησε σαν παράδειγμα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι φωτιές, με άμεση κινητοποίηση δυνάμεων που στόχο έχουν να σβήσουν τη φωτιά και όχι απλά να εκκενώσουν την περιοχή και να την αφήνουν στη μοίρα της.

Μάλιστα, από ότι φάνηκε πάλι λάθος έκανε ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης,  καθώς μάλλον οι φωτιές όντως προλαμβάνονται αρκεί να τις αντιμετωπίσεις άμεσα και με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο.

Ας ελπίσουμε ο κρατικός μηχανισμός να λειτουργήσει έτσι, όπως πρέπει δηλαδή και στις επόμενες περιπτώσεις ανεξαρτήτως Κηφισιάς, γιατί στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα της χώρας τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά.

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

dania prigkipes

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ,…

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

pexels tima miroshnichenko 7991326

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

Μια νέα έρευνα απάντησε στο ερώτημα για το ποια είναι η ιδανική διάρκεια για μια…