Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει ο Άδωνις: «Οι φωτιές δεν προλαμβάνονται»

Για όλα έχει μια δικαιολογία ο Υπουργός Εργασίας

5929131

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ένας άνθρωπος που πάντα με περίσσιο ζήλο προσπαθεί να δικαιολογήσει όλα τα λάθη και τις απερισκεψίες της κυβέρνησης πολλές φορές με επιχειρήματα που δεν ευσταθούν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Υπουργός Εργασίας επιστρατεύεται από το Μαξίμου όταν συμβαίνει κάτι που χρειάζεται διαχείριση, επικοινωνιακή πάντα και το ίδιο έκανε και τώρα που η χώρα καίγεται για περίπου δέκα μέρες.

Αυτή τη φορά μας είπε κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει ότι «Οι φωτιές δεν προλαμβάνονται», με την ερώτηση που εύλογα προκύπτει να είναι άρα ο ρόλος του κ. Κικίλια, Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, ποιος ακριβώς είναι;

ισχύει αυτό που λέει ο κ. Γεωργιάδης μάλλον δεν έχουν κανένα νόημα όσα λέγονται για πρόληψη, δασικούς χάρτες, αντιπυρικές ζώνες και δασοπροστασία.

Βέβαια, εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός Εργασίας δεν είναι ένας άνθρωπος που μιλάει τυχαία ή δεν σκέφτεται όσα γράφει, από ότι φαίνεται με αυτόν το τρόπο εγκαινίασε το νέο αφήγημα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ειδικότερα και των κλιματικών κρίσεων γενικότερα.

Με λίγα λόγια η άποψη που διατυπώνει ο υπουργός συγκλίνει σε μια φράση, «Αφού ότι και να κάνουμε θα καούν», οπότε μάλλον για αυτό επιλέγουν να μην κάνουν τίποτα παρά τη κοσμογονία μέσων και ανθρώπινου δυναμικού που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στις αρχές Ιουλίου.

Μάλιστα, η ανάρτηση του Άδωνι ολοκληρώνεται με μια προσπάθεια να μας πείσει ότι και οι φωτιές είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ιταλίας που και εκεί υπάρχουν πυρκαγιές.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη