Πώς πλημμύρισε ο Παλαμάς – Απίστευτη εξέλιξη: Xωματουργός ισχυρίζεται πως έσπασε φράγμα με εντολή της περιφέρειας

«Ναι μου δόθηκε η εντολή να κάνω παρέμβαση. Η εντολή μου δόθηκε από εκεί που είμαι μισθωμένος». Νέα εξέλιξη στην υπόθεση με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία: Έσπασαν φράγμα και πλημμύρισε ο Παλαμάς - «Παραδοχή» από τον χωματουργό.

5966288

Ποιος έσπασε τη νύχτα της Θεομηνίας το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη; Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής. Τι απαντούν ο χωματουργός που προέβη στην κίνηση αυτή και ο αντιπεριφερειάρχης από τον οποίο ισχυρίζεται πως έλαβε εντολές, Κώστας Νούσιος.

Με τις καταστροφικές πλημμύρες να έχουν βουλιάξει τη χώρα, αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους, μια νέα πολύ σοβαρή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στην εν λόγω καταγγελία φέρεται να προχώρησε ο σταθμός ALPHA, κάνοντας συγκεκριμένα λόγο για έναν χωματουργό ο οποίος έσπασε φράγμα του ποταμού Καλέντζη, λίγο έξω από τον Παλαμά!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ALPHA, το βράδυ της πρώτης νύχτας της κακοκαιρίας, ένας χωματουργός με το σκαπτικό του μηχάνημα, ανέφερε πως ήταν σε επιφυλακή δίπλα στο ανάχωμα. Ωστόσο, η κίνηση του προκάλεσε απορίες, γιατί λίγο αργότερα αυτό το φράγμα εξαφανίστηκε!

Όταν ο εν λόγω χωματουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφος του σταθμού που επικοινώνησε μαζί του, ποιος του έδωσε εντολή να επιχειρήσει, ο χωματουργός είπε «αυτός που με μισθώνει», εννοώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ακολουθεί ο διάλογος:

Δημοσιογράφος: Σας δόθηκε εντολή να κάνετε παρεμβάσεις σε ανάχωμα;

-Ναι μου δόθηκε η εντολή να κάνω παρέμβαση.

Δημοσιογράφος: Από ποιον σας δόθηκε αυτή η εντολή;

-Εντάξει, τώρα αυτά είναι, αυτά είναι… Από εκεί που είμαι μισθωμένος.

Δημοσιογράφος: Από τον κ. Νούσιο δηλαδή; Από την αντιπεριφέρεια;

-Ακούστε με. Εμείς πάντοτε μας καλεί, μας επιτάσσει η Περιφέρεια για επιφυλακή. Από εκεί παίρνουμε και τις εντολές μας.

Δημοσιογράφος: Άρα η περιφέρεια σας έδωσε την εντολή, μου λέτε, να ανοίξετε αυτό το ανάχωμα, να σπάσετε αυτό το ανάχωμα;

-Εγώ σας είπα ακριβώς τι γίνεται και από πού παίρνουμε τις εντολές μας και από πού είμαστε καθοδηγούμενοι.

Δημοσιογράφος: Άρα όντως έγινε άνοιγμα τρύπας σε αυτό το ανάχωμα για να παροχετευτούνε νερά.

-Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή…

Ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Νούσιος, αρνείται πως έδωσε οποιαδήποτε άδεια για να ανοιχτεί το ανάχωμα, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει ποιος το έκανε!

Οι κάτοικοι του Παλαμά μάλιστα κατήγγειλαν πως το χωριό δεν θα πλημμύριζε αν δεν είχε σπάσει το ανάχωμα.

Δείτε το βίντεο:

Πρώτη ομαδική μήνυση για την κακοκαιρία Daniel: «Έσπασαν επίτηδες το φράγμα του Ενιπέα»

Υπενθυμίζεται πως κάτοικοι της Φαρκαδόνας έχουν καταγγείλει πως κάποιοι κατέστρεψαν το φράγμα του Ενιπέα προκειμένου να γλιτώσουν οι πόλεις της Θεσσαλίας και να πλημμυρίσουν χωριά. Πιο αναλυτικά, 30 κάτοικοι του χωριού Φαρκαδόνα Τρικάλων κατέθεσαν ήδη ομαδική μήνυση κατηγορώντας ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση για την καταστροφή του φράγματος.

Ο δικηγόρος των κατοίκων, Γιώργος Μπαρτζώκης καταφέρθηκε ενάντια στην τοπική αυτοδιοίκηση, και στην Πολιτική Προστασία, σημειώνοντας πως ο δήμαρχος Καρδίτσας είπε ευθαρσώς ότι δεν σπασανε κανένα φράγμα του Ενιπέα.

Όπως σημείωσε, σκοπεύουν να τον καλέσουν ως μάρτυρα να πει αν δόθησε εντολή από τον Δήμο Καρδίτσας ή Παλαμά να πάνε μηχανήματα να αποσυμφορήσουν το φράγμα.

Οπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τα σπασμένα σημεία – το οποίο θα δοθεί στις Αρχές – ενώ σημείωσε πως το ίδιο έγινε και σε φράγμα της Λάρισας.

«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια. Το νερό ήταν 30 μέτρα και υπάρχει επαγγελματίας που είχε συνεργείο, καταστράφηκαν τα μηχανήματα του. Είναι ζημιά εκατομμυρίων. Το χωριό θα μπορεί να κατοικηθεί σε 2-3 χρόνια», εκτίμησε.