Newsroom

Newsroom

Πώς ο κορονοϊός άλλαξε τον πλανήτη σε 3 μήνες – Το εντυπωσιακό βίντεο του Guardian

Σε ένα βίντεο διάρκειας οκτώ λεπτών, ο Guardian επιχειρεί να καταγράψει την πορεία της πανδημίας και τις αλλαγές που έχει φέρει στον κόσμο

kina Medium

Ένα βίντεο όπου συμπυκνώνονται οι τρεις μήνες που άλλαξαν τον πλανήτη από την πρώτη εμφάνιση του κορονοϊού στην πόλη Γουχάν της Κίνας μέχρι σήμερα, δημιούργησαν δημοσιογράφοι του Guardian.

Μια διαδρομή που ξεκινά στις 11 Ιανουαρίου από την Κίνα, όταν άρχισε να ακούγεται το όνομα του κορονοϊού. Από την καραντίνα στη Γουχάν στην τραγωδία της Ιταλίας, από την Ευρώπη στις ΗΠΑ.

Η οπτική απεικόνιση της πανδημίας ανήκει στους δημοσιογράφους Λόρενς Τόπχαμ και Κέιτι Λάμπορν, που καταγράφουν τις σημαντικότερες στιγμές της πορείας εξάπλωσης του ιού ανά τον κόσμο.

Πάνω από 1,5 εκατ. κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, ενώ τα θύματα του ιού που έχει πλήξει 192 χώρες ξεπερνούν τις 88.000 παγκοσμίως.

Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ, με 423.132 κρούσματα και 14.817 νεκρούς, παίρνονατς την «σκυτάλη» από την Ευρώπη. Στην Ιταλία τα κρούσματα έφτασαν τα 139.422 και οι θάνατοι τους 17.669, ενώ στην Ισπανία 14.555 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό, με τα κρούσματα να ανέρχονται σε 146.690.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη