The Trivialist

Πώς (και γιατί;;;) ο Λουδοβίκος έκανε μόδα τις… αιμορροΐδες

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του koutipandoras.gr με το The Trivialist, δημοσιεύουμε μια ακόμη ιστορία της δημοφιλούς σελίδας ιστορικού ενδιαφέροντος

800px Louis XIV of France

Εκεί, στα μέσα του Γενάρη του 1685, κάτι αποτρόπαιο συνέβη στα ανάκτορα των Βερσαλλιών, φίλοι και φίλες μου! Ο Λουδοβίκος ΙΔ’, ο βασιλιάς Ήλιος, όπως του άρεσε να τον αποκαλούν, πονούσε αφόρητα! Δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει ούτε να καθίσει στον θρόνο του! 

Ο απόλυτος μονάρχης υπέφερε από συρίγγιο στον βασιλικό πισινό του! Οι γιατροί του παλατιού δεν ήξεραν τι να τον κάνουν! Τα κλύσματα και τα καταπλάσματα δεν είχαν τελειωμό! Ο Λουί, που δεν έλεγε να ηρεμήσει, διέταξε να του φέρουν τον κουρέα- χειρουργό του παλατιού και του ζήτησε να τον χειρουργήσει! 

Ο Charles-François Félix ζήτησε 6 μήνες για να προετοιμαστεί. Χειρούργησε 75 κρατούμενους και χωρικούς και καμιά εξηνταριά ινδικά χοιρίδια και, τελικά, στις 16/11/1686, στις 7:00 π.μ., δήλωσε ετοιμοπόλεμος στην τοποθεσία Βερσαλλίες! 

Η #εγχείρηση, που έλαβε χώρα μπροστά σε ένα σωρό ευγενείς και χωρίς αναισθησία, είχε μεγάλη επιτυχία και σε λίγο καιρό ο Λουδοβίκος ήταν σε θέση να απολαύσει τους περιπάτους του και την ιππασία στην εξοχή! Ο Felix νυστέρι δεν ξανάπιασε, καθώς το άγχος της βασιλικής εγχείρησης του άφησε μόνιμο τρέμουλο στα χέρια! Εντούτοις, ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα και απέκτησε τίτλο ευγενείας! 

Η περιπέτεια του Λουδοβίκου δεν πέρασε απαρατήρητη από τους πολύ #fashionable Γάλλους αριστοκράτες! Παρακαλούσαν να αποκτήσουν αιμορροΐδες, για να δεχτούν τις περιποιήσεις των κουρέων- χειρουργών! Δε δίσταζαν, εντούτοις, οι επιτήδειοι τούτοι, να κυκλοφορούν και με επιδέσμους στον ποπό, υποκρινόμενοι τους χειρουργημένους! 

Βρείτε τον The Trivialist στο Facebook και στο Instagram

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…