Newsroom

Newsroom

«Πώς αντιμετωπίζεται η ακροδεξιά; Φασίστες και αντιφασίστες στον δημόσιο λόγο, στον δρόμο, στα σχολεία»

Με αφορμή το μυθιστόρημα του Κώστα Β. Κατσουλάρη «Στο στήθος μέσα Χάλκινη Καρδιά», οι εκδόσεις Μεταίχμιο  οργανώνουν μια βραδιά συζήτησης και προβληματισμού με θέμα: «Πώς αντιμετωπίζεται η ακροδεξιά; Φασίστες και αντιφασίστες στον δημόσιο λόγο, στον δρόμο, στα σχολεία» την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, στις 7 μ.μ., στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Στο στήθος μέσα χάλικη καρδιά

Συμμετέχουν οι:

Βασιλική Γεωργιάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συγγραφέας του βιβλίου Η άκρα δεξιά στην Ελλάδα, 1965-2018 (εκδ. Καστανιώτη), Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος στον ρ/σ 9.84, Παρατηρητήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, Πρώην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, συγγραφέας του βιβλίου Τα “καθαρά χέρια” της Χρυσής Αυγής (εκδ. Μεταίχμιο), Δημήτρης Χριστόπουλος, εκπαιδευτικός-πεζογράφος, τελευταίο του βιβλίο η συλλογή διηγημάτων Σπουδή στο κίτρινο (εκδ. Το Ροδακιό), Συντονίζει η Ελευθερία Κουμάντου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και το κοινό.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από το www.metaixmio.gr

Περιγραφή Βιβλίου: 

Αθήνα, Σεπτέµβριος 2013: ο 15χρονος Νάσος, ο πιο χαρισµατικός µαθητής του γυµνασίου, δεν εµφανίζεται την πρώτη µέρα στο λύκειο. Ο µόνος που δεν αποδέχεται την εξαφάνιση του παιδιού, µε το οποίο τον συνδέουν πολλά περισσότερα από το πάθος τους για την Ιλιάδα, είναι ο φιλόλογός του Αργύρης Σταυρινός.

Κι ενώ στην πόλη αθροίζονται τα θύµατα ενός ασίγαστου κοινωνικού πολέµου, ο Αργύρης θα βρεθεί µπροστά σε ένα κουβάρι από πολλαπλά νήµατα που τον οδηγούν άλλοτε σε νυχτερινές περιπλανήσεις στα στενά του Κολωνού κι άλλοτε αντιµέτωπο µε τα φαντάσµατα µιας οδυνηρής προσωπικής ήττας.

Πού όµως τελειώνει το ατοµικό τραύµα και πού αρχίζει το συλλογικό; Πόσος «ηρωικός κόσµος» χωράει στην παρωδία της ελληνικής καθηµερινότητας; Κι αν η αγάπη είναι «το κοινότερο νόµισµα», γιατί είναι τόσο δύσκολο να το αποκτήσουµε;

Ένα ατέλειωτο καλοκαίρι απλωνόταν µπροστά του, ένα καλοκαίρι, κι αυτό ήταν το χειρότερο, που θα κατέληγε σε ένα φθινόπωρο χωρίς εκείνον στην τάξη του, χωρίς το βάλσαµο της καθηµερινής τους συνύπαρξης, χωρίς το πρόσωπό του, σοβαρό, καθαρό, όµορφο, να τον αντικρίζει µόλις λίγα µέτρα µακριά του, χωρίς τη φωνή του, αυτή την αργή, µετρηµένη φωνή µε την παράξενη προφορά, που συνόψιζε για εκείνον την ανθρώπινη χάρη και τη θεία δικαιοσύνη.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…