Newsroom

Newsroom

"Πόρτα" στη Χρυσή Αυγή από ελληνοαυστραλούς

Ομάδα ελληνοαυστραλών ετοίμασε υπόμνημα και συγκεντρώνει υπογραφές ώστε να απαγορευτεί η είσοδος στην Αυστραλία σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτή…

avgi

Ομάδα ελληνοαυστραλών ετοίμασε υπόμνημα και συγκεντρώνει υπογραφές ώστε να απαγορευτεί η είσοδος στην Αυστραλία σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η απάντησή τους στην πρόθεση του ακροδεξιού σχηματισμού να ανοίξει γραφείο στη Μελβούρνη. Παραλήπτης του υπομνήματος είναι ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Μπρένταν Ο Κόνορ.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε αυτό: «Τα δύο τελευταία χρόνια η Χρυσή Αυγή έχει εξαπολύσει ένα κύμα τρόμου και βίας στους δρόμους κάθε μεγάλης πόλης και περιοχής στην Ελλάδα. Εκτός από την ακραία βία και τον ρατσισμό του, το κόμμα αυτό είναι άγρια ομοφοβικό και αυταρχικό, ενώ συχνά επιτίθεται και σε πολιτικούς ακτιβιστές και καλλιτέχνες. Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί τώρα να εξαπλωθεί στην ελληνική διασπορά, προσπαθώντας να ανοίξει γραφείο στη Νέα Υόρκη και στη Νυρεμβέργη. Τώρα από διάφορα δημοσιεύματα προέκυψε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κοντά στο άνοιγμα γραφείου στη Μελβούρνη και ότι μέλη της ηγεσίας της σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία, προκειμένου να κόψουν την κορδέλα των εγκαινίων των νέων γραφείων τους. Αυτή η οργάνωση δεν έχει θέση πουθενά, αλλά ενώ η Ελλάδα δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμεί να την αποτρέψει από το να αναπτύσσεται, η αυστραλιανή κυβέρνηση είναι σε θέση να αποτρέψει την έλευση των μελών της εδώ. Πέρα από την απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε από τα μέλη της, καλούμε στη συγκρότηση ενός κινήματος των Ελλήνων της Αυστραλίας καθώς και της ευρύτερης κοινότητας για την καταπολέμηση της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία μας, ως μέρος ενός ευρύτερου αντιφασιστικού κινήματος».

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…