Newsroom

Newsroom

Πορεία κάτω από τη βροχή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πάνω από 10.000 άτομα γέμισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών.…

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πάνω από 10.000 άτομα γέμισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών. Μαζί με τα μπλοκ των συνδικάτων και οι “Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου”
Η καταρρακτώδης βροχή διέλυσε τελικά μία από τις μαζικότερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στη Θεσσαλονίκη και ματαίωσε τα σχέδια για περικύκλωση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης.
Οι ουρανοί “άνοιξαν” λίγα λεπτά πριν φτάσει στο Διοικητήριο το κεντρικό σώμα της μεγάλης πορείας, που αποτελούνταν από τα συνδικάτα και τους “Αγανακτισμένους”. Οι τελευταίοι, οι οποίοι είχαν τη δική τους συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, ενσωματώθηκαν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ, δίνοντας ξεχωριστό “χρώμα” και παλμό στην ειρηνική διαμαρτυρία, που όμως έληξε άδοξα το μεσημέρι.
Ηταν τέτοια η ένταση και η διάρκεια της βροχής, που η οδός Αγίου Δημητρίου μπροστά από το Διοικητήριο μετατράπηκε σε λίμνη και οι κάθετοι κατηφορικοί δρόμοι σε ορμητικούς χειμάρρους, υποχρεώνοντας τους περισσότερους από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν ή να αναζητήσουν στέγαστρο στις γύρω οικοδομές. Περίπου 500 διαδηλωτές, σε σύνολο άνω των 10.000 που συμμετείχαν στις πορείες (σ.σ.: η αστυνομία τους εκτιμούσε σε 7.000), παρέμειναν στον χώρο και διαδήλωσαν ειρηνικά έξω από το πρώην υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Οι τέσσερις συνολικά συγκεντρώσεις ξεκίνησαν από τις 10 το πρωί σε ισάριθμα σημεία της πόλης. Εξω από το Εργατικό Κέντρο δόθηκε το ραντεβού της κεντρικής εκδήλωσης, του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, στο οποίο έδωσαν το “παρών” χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Στις 12 έφτασε στο σημείο η μεγαλύτερη σε όγκο και παλμό πορεία, αυτή των “Αγανακτισμένων” που είχαν συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο, και σε κοινή πορεία με τα συνδικάτα δημιούργησαν ένα πολύχρωμο και θορυβώδες ανθρώπινο “ποτάμι” που γέμισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη το Διοικητήριο.
Εκεί είχε φτάσει νωρίτερα το μπλοκ της τρίτης συγκέντρωσης, αυτής που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου, προχωρώντας σε αποκλεισμό του κτιρίου, ενώ τη δική τους συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία έκαναν μέλη κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις και επεισόδια.
Ενας στους πέντε εργαζόμενους στις βιομηχανίες της Β. Ελλάδας συμμετείχε στη χθεσινή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την καθιερωμένη στατιστική έρευνα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος (ΣΒΒΕ).
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ


Περιφέρεια
Καταλήψεις και διαμαρτυρίες από πολίτες
Κρήτη. Στην κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο προχώρησε χθες το πρωί ομάδα νεαρών διαδηλωτών, σπάζοντας την κεντρική πόρτα του κτιρίου. Προηγουμένως είχαν εισβάλει στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου, όπου και αποκαθήλωσαν από τον τοίχο τη φωτογραφία του πρωθυπουργού. Στα Χανιά διαδηλωτές προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Μεσσηνία. Αβγά στο γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά πέταξαν χθες το πρωί οι ?αγανακτισμένοι? πολίτες που πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στην Καλαμάτα. Νωρίτερα είχαν πετάξει αβγά και στον αντιπεριφερειάρχη Χρίστο Μαλαπάνη, ο οποίος καθόταν σε καφενείο και φυγαδεύτηκε από την αστυνομία.
Πάτρα. Εκατοντάδες Πατρινοί διαδήλωσαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα χθες το πρωί μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πατρών. Μέχρι αργά το βράδυ μεγάλος αριθμός πολιτών παρέμενε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου συλλέγοντας υπογραφές για αποστολή εξωδίκων σε βουλευτές του νομού.
Λαμία. Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατέλαβαν στη Λαμία “αγανακτισμένοι” πολίτες, περικυκλώνοντας το κτίριο με τρακτέρ. Ανάρτησαν πανό ενώ παρέμεναν στην Περιφέρεια μέχρι αργά τη νύχτα.
Επεισόδιο στα Ιωάννινα από ομάδα αντιεξουσιαστών
Γρονθοκόπησαν τον “γαλάζιο” περιφερειάρχη
Θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα νεαρών έπεσε ο “γαλάζιος” περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά το τέλος της ειρηνικής πορείας που διοργανώθηκε στα Ιωάννινα.
Το επεισόδιο σημειώθηκε στην οδό Μελανίδη, στο πίσω μέρος του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας Ιωαννίνων, που στεγάζει την Περιφέρεια Ηπείρου. Επιχειρώντας να εισέλθει από την πίσω πόρτα, ο κ. Καχριμάνης θέλησε να παραμερίσει τους νεαρούς που του έφραζαν την είσοδο, όταν κάποιοι απ΄ αυτούς αρχικά του πέταξαν μπουκάλια με νερό και στη συνέχεια ένας τον γρονθοκόπησε, με αποτέλεσμα να του σπάσει τα γυαλιά. Οι νεαροί, που προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, απωθήθηκαν από εργαζομένους της Περιφέρειας. Δυνάμεις των ΜΑΤ που επενέβησαν εκ των υστέρων, διέλυσαν με χημικά τη συγκέντρωση.
Ο περιφερειάρχης είναι καλά στην υγεία του παρά το σοκ που υπέστη και δεν χρειάστηκε ιατρική βοήθεια.
Σε κατάσταση “πολιορκίας” βρέθηκαν χθες τα πολιτικά γραφεία των τεσσάρων βουλευτών Πιερίας, στην Κατερίνη, από εκατοντάδες διαδηλωτές που πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Οι διαδηλωτές, ο “πυρήνας” των οποίων ήταν από το κίνημα των “Αγανακτισμένων”, πέρασαν από τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γ.Αμοιρίδη, Θ.Παπαγεωργίου και Μ. Μίχου και του βουλευτή της ΝΔ Κ. Κουκοδήμου, όπου φώναξαν συνθήματα και θυροκόλλησαν το κείμενο του ψηφίσματος, με το οποίο τους προειδοποιεί πως αν ψηφίσουν υπέρ του μνημονίου, θα είναι στο εξής ανεπιθύμητοι στην Πιερία.
http://www.ethnos.gr

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…