Newsroom

Newsroom

Πολύωρες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα

Οι συνδικαλιστές εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους και να οδηγήσουν το σύστημα ηλεκτροδότησης σε πιο οριακά σημεία από…

Οι συνδικαλιστές εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους και να οδηγήσουν το σύστημα ηλεκτροδότησης σε πιο οριακά σημεία από τα χθεσινά
Περισσότερες ώρες διακοπών ηλεκτροδότησης σε περισσότερες πόλεις της Ελλάδας περιλαμβάνει το σημερινό… μενού των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Οι συνδικαλιστές εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους και να οδηγήσουν το σύστημα ηλεκτροδότησης σε πιο οριακά σημεία από τα χθεσινά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ζήτηση φορτίων την πρώτη μέρα των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών έφτασε τα 7.500 Μεγαβάτ, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας. Κι ενώ η εγκατεστημένη ισχύς των θερμικών μονάδων της ΔΕΗ και των ιδιωτών (Μυτιληναίος, Elpedison και ΤΕΡΝΑ) είναι στα 9.000 Μεγαβάτ. Αλλα 3.000 Μεγαβάτ είναι τα υδροηλεκτρικά, εκ των οποίων η ΔΕΗ αξιοποίησε τα 1.500 με 1.600. Συνεπώς, από τα συνολικά 12.000 Μεγαβάτ ζητήθηκαν 7.500. Ωστόσο, οι συνδικαλιστές με την κινητοποίηση των εργαζομένων έθεσαν εκτός λειτουργίας 17 μονάδες συνολικής ισχύος 3.900, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα οριακό πλεόνασμα ισχύος 400 με 500 Μεγαβάτ.
Περικοπές
Ο Διαχειριστής του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) αξιοποίησε πλήρως τις μονάδες των ιδιωτών, έκανε και εισαγωγές 500 με 600 Μεγαβάτ, αλλά και πάλι αναγκάστηκε να ζητήσει από τη ΔΕΗ περικοπές 250 Μεγαβάτ ώστε να “κατεβάσει” τη ζήτηση των φορτίων από τα 7.500 στα 7.250 Μεγαβάτ. Ετσι η επιχείρηση προχώρησε από τις 12 μέχρι και τις 3 το μεσημέρι σε ωριαίες εκ περιτροπής περικοπές ρεύματος στην Αττική και σε άλλους νομούς της χώρας, αλλά και από τις 8.30 μέχρι και τις 10.30 το βράδυ.
Κύκλοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να “πετάξουν” κι άλλες μονάδες παραγωγής ρεύματος έξω από το σύστημα ηλεκτροδότησης. Ακόμη και επτά σχολίαζε συνδικαλιστής. Αν η θερμοκρασία ανέβει κι άλλο τις προσεχείς μέρες, τότε πραγματικά η κατάσταση θα κρέμεται από μία… κλωστή. Πάντως, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ λέει ότι “δεν θα φτάσει τη χώρα στα όρια του μπλακ άουτ”.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σήμερα σε μεγαλύτερες της μίας ώρας διακοπές ηλεκτροδότησης. Την ίδια στιγμή, οι συνδικαλιστές αναμένουν συνάντηση αύριο με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης
Μίνι οδηγός “επιβίωσης” από τη ΔΕΗ
Μίνι οδηγό “επιβίωσης” τις μέρες της απεργίας εξέδωσε η ΔΕΗ, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την τηλεφωνική γραμμή 210-9298100, από όπου οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος. Η ΔΕΗ συνιστά στους καταναλωτές να προσέξουν ιδιαίτερα:
Τα προγράμματα των εκ περιτροπής περικοπών ρεύματος είναι απολύτως ενδεικτικά ως προς τις περιοχές, την έκταση και τη χρονική διάρκειά τους. Τα προγράμματα ενδέχεται, αν επιβληθεί από τις ανάγκες του ισοζυγίου διαθέσιμης – ζητούμενης ενέργειας, να διαφοροποιηθούν και να γίνουν περικοπές ρεύματος και σε άλλες περιοχές της χώρας ή για περισσότερη χρονική διάρκεια.
Ο αυτοπεριορισμός της κατανάλωσης ρεύματος στο ελάχιστο δυνατόν και ιδιαίτερα της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών συμβάλλει στη μείωση των περικοπών.
Για την αποφυγή κινδύνων από ηλεκτροπληξία οι καταναλωτές να θεωρούν ότι το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση (δηλαδή “έχει ηλεκτρικό ρεύμα”), επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.
Συνιστάται η αποφυγή της χρήσης ανελκυστήρων, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι εγκλωβισμού.
Για την αποτελεσματική προστασία ηλεκτρικών συσκευών, λόγω ενδεχόμενων μεταβολών της τάσης, είναι ασφαλέστερο να παραμείνουν κλειστές ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των προγραμματισμένων περικοπών.
ΜΕΡΙΜΝΑ
Για άτομα με προβλήματα υγείας
Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη οι οικείοι τους θα πρέπει:
1) Να επικοινωνήσουν αμέσως τηλεφωνικά με τις βλάβες της περιοχής τους στον αριθμό τηλεφώνου που αναγράφεται στον λογαριασμό τους.
2) Να γίνει μετακίνηση του ασθενούς σε νοσοκομείο στο οποίο υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα (όλα τα νοσοκομεία τροφοδοτούνται με δικές τους γεννήτριες).
http://www.ethnos.gr

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet