Newsroom

Newsroom

Πολύνεκρη επίθεση στην Καμπούλ

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το πρωί στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το φονικό του φορτίο…

kabul

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το πρωί στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το φονικό του φορτίο μπροστά στις πύλες του υπουργείου Άμυνας της αφγανικής πρωτεύουσας.

Όλα τα θύματα της επίθεσης είναι άμαχοι πολίτες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου, ενώ παράλληλα τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Η πολύνεκρη επίθεση έλαβε χώρα καθώς ο νέος υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τσακ Χέιγκελ, πραγματοποιούσε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην ασιατική χώρα.

Ο κ. Χέιγκελ δεν βρισκόταν στο υπουργείο Άμυνας όταν σημειώθηκε η επίθεση, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.Οι Ταλιμπάν έχουν ήδη αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, συμπληρώνοντας ότι πρόθεσή τους ήταν να προειδοποιήσουν τον νέο αμερικανό υπουργό Άμυνας.
Σε άλλη επίθεση καμικάζι στην πόλη Χοστ με στόχο περίπολο των αφγανικών δυνάμεων και του ΝΑΤΟ, έχασαν τη ζωή τους οκτώ παιδιά και τραυματίστηκαν άλλα δύο.