Πολιτικό σωσίβιο ψάχνει η κυβέρνηση με νέο εκλογικό νόμο – Τι «ομολόγησε» η Ντόρα Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη ομολόγησε ότι για πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η αλλαγή του εκλογικού νόμου πιθανώς και να δώσει διέξοδο για την εκλογική σωτηρία της Νέας Δημοκρατίας η οποία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.  

59479b001dc524437a8b459c

Οι δυο νέες δημοσκοπήσεις της GPO και της Public Issue ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι τα εκλογικά σενάρια που ήθελαν τη Νέα Δημοκρατία να φλερτάρει με την αυτοδυναμία, πλέον ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Με αυτό ως δεδομένο, η Ντόρα Μπακογιάννη «ομολόγησε» σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ,  ότι το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου απασχολεί εντόνως τους βουλευτές της ΝΔ.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη επί της ουσίας ζητάει την αλλαγή του εκλογικού νόμου που η ίδια η Νέα Δημοκρατία έφερε και ψήφισε στη Βουλή.

Και αυτό, γιατί οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των παρακολουθήσεων αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό.

Τόσο η έρευνα της GPO όσο και η έρευνα της Public Issue που αμφότερες πραγματοποιήθηκαν για να μετρήσουν τις συνέπειες του σκανδάλου τόσο ως προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και προς τη κυβέρνηση συνολικότερα, αποδεικνύουν ότι για την πλειοψηφία των πολιτών ο Πρωθυπουργός φέρει την απόλυτη πολιτική ευθύνη.

Όπως είναι αναμενόμενο, ο καταλογισμός των ευθυνών του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται να ενισχύσει τη δημοσκοπική φθορά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πολλά από τα έμπειρα στελέχη να αναζητούν σωσίβιο σωτηρίας.

Σήμερα, η  Ντόρα Μπακογιάννη ομολόγησε ότι για πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η αλλαγή του εκλογικού νόμου πιθανώς και να δώσει διέξοδο για την εκλογική σωτηρία της Νέας Δημοκρατίας η οποία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Μάλιστα, ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι 50 έδρες το μπόνους για το πρώτο κόμμα.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη