Πολιτικές αντιδράσεις για την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας από την Τουρκία

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κράτηση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια η εντολή της Άγκυρας για απέλαση σε βάρος του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος από τις Τουρκικές αρχές

varythimiadis george 924x557 1

Κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το παραπάνω περιστατικό και καλούν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες
“Η απέλαση του κ. Βαρυθυμιάδη από την Τουρκία εκτός από καταχρηστική είναι και προσβλητική απέναντι στο σύνολο του Ποντιακού ελληνισμού, καθώς έχει και την ιδιότητα του προέδρου μιας εκ των δύο Ποντιακών Ομοσπονδιών του χώρου, παραμονές της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, της Κοίμησης της Θεοτόκου” αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Αμανατίδης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών.

“Η απέλαση αυτή έρχεται να προστεθεί στις αναίτιες απελάσεις δύο Ελληνίδων επιστημόνων από τις τουρκικές αρχές το προηγούμενο χρονικό διάστημα, Μάιο και Ιούλιο του 2021” σημειώνει στη συνέχεια και προσθέτει:

“Τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών είναι σοβαρό ζήτημα και η κυβέρνηση οφείλει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποτραπεί η καταπάτησή τους και να υποστηρίξει ενεργά, απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, τους εκατοντάδες Έλληνες ποντιακής καταγωγής, που αναμένεται να επισκεφθούν για προσκύνημα την Παναγία Σουμελά στον Πόντο. Θα κατατεθεί δε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση ελέγχου την Δευτέρα 16/8 προς τον ΥΠΕΞ κ. Δένδια, για ποιες ενέργειες έχει και πρόκειται να προβεί”.

ΚΙΝΑΛ: Πρέπει άμεσα να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση
Σε σχόλιό του για τη σύλληψη του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, καταδικάζει “την απαράδεκτη τουρκική κίνηση εναντίον του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Γ. Βαρυθυμιάδη” και προσθέτει: “Η κράτησή του είναι επιθετική κίνηση, στην οποία πρέπει άμεσα να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση”.

ΚΚΕ: Καταδικάζουμε την απαγόρευση εισόδου, κράτηση και απέλαση του Γ. Βαρυθυμιάδη
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει το “απαράδεκτο γεγονός της απαγόρευσης εισόδου, κράτησης και απέλασης από τις τουρκικές αρχές, του Γ. Βαρυθυμιάδη, Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κατά τη μετάβαση του στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας”.

Το περιστατικό προκάλεσε νωρίτερα την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…