Πολιτικά ορθή επιστολή στον Ηλία (που έβρισε τον Μητσοτάκη)

Κανονικά θα έπρεπε να σε υποχρεώσουν να γράψεις εκατό, ή και χίλιες φορές, στο Facebook, στον τόπο δηλαδή του εγκλήματος, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΩ ΜΑΛΑΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ! (Βάλε και τον Άδωνη, για να δείξεις ότι έχεις μετανοήσει ειλικρινά)

kelly sikkema 4JxV3Gs42Ks unsplash

Αγαπητέ Ηλία,

Εδώ θα τα χαλάσουμε. Χαρακτήρισες, γραπτώς μάλιστα, στο Facebook, τον πρωθυπουργό μαλάκα. Βρέθηκες έτσι εκτός του πολιτικά ορθού λεξικού, που έχει γράψει στη διαδρομή του χρόνου η Δεξιά και η πιστή σ’ αυτή καλή κοινωνία του ήθους. Και με την πέννα της φιλολογικής της τάσης, και με τον παρά της συναλλακτικής της τάσης, αλλά και με το πολύ πιο πειστικό στυλιάρι, ενίοτε και τσεκούρι, της δυναμικής της τάσης. Έτσι που να έχει εμπεδωθεί, με τη συνδρομή και των ΜΜΕ-φρουρών της γλώσσας και της αισθητικής μας, ως το μόνο αποδεκτό. Πολλοί το χαρακτηρίζουν βέβαια λεξικό-της-Υποκρισίας, ή λεξικό-ό, τι-τους-συμφέρει, αλλά αυτό είναι. Άμα σου αρέσει. Αν ξεμυτίσεις από αυτό σου φέρνουν τον τόμο στο κεφάλι. Και όφειλες να το ξέρεις, και να προσαρμοστείς. 

Μπορούσες, παραδείγματος χάρη, σύμφωνα με το εν λόγω δρακόντειο λεξικό, να  ζητήσεις την πολιτική θανάτωση του Μητσοτάκη. Κανένα πρόβλημα. Ή να τον αποκαλέσεις συμμορίτη, εμπρηστή, ψεύτη, ψευτράκο, κωλόπαιδο, κωλοτούμπα, επικίνδυνο, μειοδότη, πουλημένο, ολετήρα, πολύ επικίνδυνο, παλιόπαιδο, αδίστακτο, άθεο, αντίχριστο, χούντα, πάρα πολύ επικίνδυνο, αλήτη, αλητάκο, αρχηγό της μαφίας, γενίτσαρο, γιουσουφάκι του Σόρος, πωλητή της Μακεδονίας. Μύτη δεν θα άνοιγε. 

Αλλά εσύ τον είπες μαλάκα! Και εκτός του ότι βρέθηκες εκτός ορθού λεξικού, διέπραξες και άλλα δύο σφάλματα. 
Σφάλμα πρώτο. Χρησιμοποίησες μια λέξη, που δεν χρησιμοποιείται, δεν λέγεται, δεν εκφέρεται, δεν ακούγεται, δεν απαντάται, παρά μόνο στα καταγώγια. Εκεί, δηλαδή, που ορθώς σε κατηγόρησαν ότι την ψάρεψες. Ποιος άνθρωπος, Έλληνας το γένος, άνδρας ή γυναίκα, που δεν έχει πάρε δώσε με καταγώγια, αποκαλεί τον άλλο μαλάκα; Δημοσίως μάλιστα; Θα πέσουν να τον φάνε οι γύρω του, όπως καλή ώρα εσένα. 
Σφάλμα δεύτερον. Από πού κι ως πού μαλάκας ο Μητσοτάκης; Η ανακρίβεια είναι εξοργιστική. Ανατρέχοντας στο ανεπίληπτο λεξικό του Μπαμπινιώτη, βλέπει κανείς ότι η εν λόγω λέξη, ως ύβρις, σημαίνει τον βλάκα, τον ανόητο, εκείνον που λέει ή κάνει ανοησίες. Σημαίνει επίσης και τον αφελή, το κορόιδο. Πες μας λοιπόν, τι από αυτά αληθεύει για τον πρωθυπουργό; Είναι βλάκας ο πολιτικός που πήρε 40% για να καθαρίσει το κράτος, ενώ λέγεται και είναι Μητσοτάκης; Είναι αφελής ο πρωθυπουργός με εβδομηντάρια αποδοχής ως Άη Γιώργης του κορονοϊού; Ή είναι κορόιδο ο άνδρας που,  για να σταθούμε μόνο στο τελευταίο, ενέκρινε τα βάουτσερ, και ύστερα τα φόρτωσε στον Βρούτση; Ε; 
 
Και πάμε παρακάτω. Στο αποτέλεσμα. Τώρα πώς θα κυκλοφορήσεις στην πόλη σου, όταν όλοι ξέρουν ότι εσύ, ένας γνωστός συριζαίος, μιλάς με τέτοιο τρόπο; Η κοινωνία της πόλης, οι νέες και οι νέοι, οι συνεργάτες σου, οι σύντροφοί σου, που έχουν συνηθίσει να ακούνε τη λέξη μαλάκας μόνο από άτομα λούμπεν και κατώτατης υποστάθμης, πώς θα σε αποδεχτούν τώρα; Πώς θα ξαναμπείς σε καφετέρια, σε φιλικό σπίτι, σε καφενείο, και ακόμα χειρότερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε μέρη γενικώς όπου αυτή η λέξη είναι συνώνυμη του περιθωρίου, και δεν ακούγεται ποτέ; Και εν τέλει, ποιος λέει βρε άνθρωπε τον Μητσοτάκη μαλάκα; Πού το άκουσες αυτό; Είναι δυνατόν; Κάτσε τώρα με αναστολή της κομματικής σου ιδιότητας στη γωνία. Και κανονικά θα έπρεπε να σε υποχρεώσουν να γράψεις εκατό, ή και χίλιες φορές, στο  Facebook, στον τόπο δηλαδή του εγκλήματος, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΩ ΜΑΛΑΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ! (Βάλε και τον Άδωνη, για να δείξεις ότι έχεις μετανοήσει ειλικρινά). Δήλωσε με δυο λόγια εσύ μαλάκας (δηλαδή αφελής, μην παρεξηγηθούμε), για να ξεπλυθούμε κι εμείς.  

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη