Newsroom

Newsroom

"Πόλεμος" στη Βουλή για το χωροταξικό

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο με τη διαδικασία του…

lafazanis 11

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με τα πνεύματα μάλιστα να οξύνονται κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη να κάνει λόγο για «εκτρώματα».

«Μέχρι στιγμής εκτρώματα δεν συζητήσαμε. Εγώ βλέπω στον Τύπο θετικά δημοσιεύματα. Αυτούς τους χαρακτηρισμούς να τους κρατήσετε για τον δικό σας πολιτικό χώρο», απάντησε ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Βλάχος, για να λάβει την απάντηση από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «η διαπλοκή χειροκροτεί».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε ακόμη τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να εξεγερθούν απέναντι στη διαδικασία αυτή. «Εξεγερθείτε, δεν θα πάθει τίποτα η χώρα. Σας εξευτελίζουν» είπε χαρακτηριστικά.

 «Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε από κανέναν. Δεν έχουμε τίποτα κρυφό», ανταπάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς ισχυριζόμενος ότι το νομοσχέδιο είναι προαπαιτούμενο του Μαΐου. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «αίσχη και αθλιότητες» και πρόσθεσε: «αυτά τα πράγματα δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ στα κοινοβουλευτικά της χώρας. Φαντάζομαι ότι δεν έχουν γίνει σε κανένα κοινοβούλιο Δημοκρατίας. Κλείσατε άρον άρον τη Βουλή και μας είπατε ότι δεν υπάρχουν νομοθετήματα και τώρα αποδεικνύεται ότι πέφτουν βροχή πολύ κρίσιμα νομοσχέδια, τα οποία τα φέρνετε παραβιάζοντας κάθε ίχνος κανονισμού και δεοντολογίας. Διαλύετε, καταργείτε και ακυρώνετε τη Βουλή και κάθε ίχνος Δημοκρατίας. Τη Βουλή την έχετε διασύρει, την έχετε τελειώσει».

«Αν έχετε απαράδεκτες δεσμεύσεις στην τρόικα, γιατί δεν κρατούσατε ανοικτή τη Βουλή; Διαλύετε το περιβάλλον και το παραδίδετε βορά στα πιο αδίστακτα συμφέροντα», τόνισε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας παράλληλα ότι το πολίτευμα έχει καταντήσει κάθε τι άλλο παρά Δημοκρατία.  «Δεν έχετε δικαίωμα να καταλύετε το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής, να κάνετε συνεχή αλλεπάλληλα πρωτοφανή πραξικοπήματα, να μετατρέπετε τη χώρα σε αποικία και προτεκτοράτο, να εξευτελίζετε όλους τους βουλευτές. Επειδή είναι στην συμπολίτευση πρέπει να δεχθούν τετελεσμένα και απαράδεκτες καταστάσεις».

Για «απαράδεκτη» διαδικασία έκανε λόγο και ο Σπύρος Χαλβατζής από πλευράς ΚΚΕ υπογραμμίζοντας ότι με το νομοσχέδιο αλλάζουν ριζικά σημαντικότατα στοιχεία της χωροταξίας. 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…