Πόλεμος στη Γάζα: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα από το Ισραήλ – Μάχες σώμα με σώμα

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου από την Ραμάλα τονίζοντας ότι στη Λωρίδα της Γάζας συντελείται σφαγή και γενοκτονία.

AP23302483658006

Ο ισραηλινός στρατός «διεύρυνε» τις χερσαίες επιχειρήσεις, που «εγκρίθηκαν ομόφωνα», σύμφωνα με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ξεκίνησε η δεύτερη φάση του πολέμου, διαμήνυσε πως είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο επέκτασης των μετώπων, κατηγόρησε εκ νέου το Ιράν ότι ενεπλάκη στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και επιτέθηκε σε όσους καταγγέλλουν τα εγκλήματα πολέμου.

Σε ανάρτηση στο Telegram που δημοσιεύθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (29/10), οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανέφεραν ότι συνεχίζουν “χερσαίες επιχειρήσεις στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας” και ότι συγκρούστηκαν με ενόπλους της Χαμάς εντός της Γάζας, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον ισραηλινών στρατιωτών.

«Τρομοκράτες που πυροβόλησαν εναντίον [ισραηλινών] στρατιωτών σκοτώθηκαν, καθώς και τρομοκράτες που εντοπίστηκαν στην ακτογραμμή στη Λωρίδα της Γάζας κοντά στην περιοχή Ζικίμ», ανέφερε. Το Ζικίμ είναι ένα κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ, λίγα χιλιόμετρα από τη Γάζα.

Νέα στρατιωτικού χαρακτήρα κλιμάκωση και επίδειξης δύναμης από το Ισραήλ που πολεμά με τους μαχητές της Χαμάς εντός της Γάζας πλέον, προχωρώντας στις πιο σφοδρές αεροπορικές επιδρομές από την αρχή του πολέμου πριν τρεις εβδομάδες κατά τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 8.005 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και 34 δημοσιογράφοι, ενώ 20.242 είναι οι τραυματίες, και 1.400 οι νεκροί Iσραηλινοί.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου έχει πλέον αυξηθεί σε τουλάχιστον 114, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάλεσαν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συνεδριάσει «το συντομότερο δυνατόν», όπως επίσης να γίνει ενημέρωση από τον επικεφαλής των υπηρεσιών αρωγής του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς, και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Εργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην εγγύς Ανατολή (UNRWA), Φιλίπ Λαζαρινί.

Την ίδια ώρα, μαζικές διαδηλώσεις υπέρ του παλαιστινιακού λαού και κατά του πολέμου, που κήρυξε το Ισράηλ, πραγματοποιήθηκαν και το Σάββατο σε πολλές περιοχές του κόσμου. Χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Ρώμη, ενώ εκατοντάδες Εβραίοι συνελήφθησαν σε εντυπωσιακή συγκέντρωση σε σιδηροδρομικό σταθμό της Νέας Υόρκης.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…