Newsroom

Newsroom

Πόλεμος στη Γάζα: Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θα συναντηθεί με την Χαμάς

Την ίδια ώρα η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να διακόψει τις συνομιλίες για μια ενδεχόμενη εξομάλυνση των σχέσεών της με το Ισραήλ, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στη σαουδαραβική κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ελπίζει ότι θα συναντηθεί με στελέχη της Χαμάς την επόμενη εβδομάδα στο Κατάρ.

Σύμφωνα με το Ria Novosti ο Μπογκντάνοφ δεν αποκλείει μια συνάντηση με την ηγεσία της Χαμάς, προσθέτοντας: «είμαστε πάντα υπέρ των επαφών, ιδίως στην παρούσα κατάσταση, η συνάντηση θα ήταν χρήσιμη για να επιλύσουμε πρακτικά ζητήματα, όπως είναι η απελευθέρωση των ομήρων».

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας «αποφάσισε να διακόψει τις συνομιλίες για μια ενδεχόμενη εξομάλυνση με το Ισραήλ και ενημέρωσε γι’ αυτό τους Αμερικανούς αξιωματούχους», δήλωσε η πηγή, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ριάντ, στο πλαίσιο περιφερειακής περιοδείας.

Η Σαουδική Αραβία φερόταν να βρίσκεται κοντά σε μια ιστορική εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ (που έχει αντιπαλότητα με τον αραβικό κόσμο), ωστόσο η επίθεση της Χαμάς και η πολιορκία του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας φαίνεται πως έχουν αλλάξει – προς το παρόν τουλάχιστον – το σκηνικό.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…