«Πόλεμος» διαρροών από Μηταράκη και Μαξίμου μετά την παραίτηση

Το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποκτά ένα ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρον επεισόδιο.

mitarakis

Μία διαρροή του περιβάλλοντος Μηταράκη πως «ο υπουργός είχε ενημερώσει για την άδειά του» δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Παρασκευής επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, με την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στο documentonews.gr να αδειάζει τον αποπεμφθέντα υπουργό απορρίπτοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποκτά ένα ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρον επεισόδιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ieidiseis, συνεργάτες του Νότη Μηταράκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρονται να αναφέρουν πως «ο Μηταράκης είχε εξηγήσει ότι επειδή το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου θα ήταν στην Αθήνα -για να δουλέψει για διάφορα καίρια θέματα του υπουργείου- δεν θα είχε χρόνο για διακοπές με τη γυναίκα του και το παιδί του. Έτσι, ενημέρωσε ότι το μόνο κενό που υπήρχε για δει την οικογένειά του ήταν τώρα. Το ταξίδι ήταν για τρεις ημέρες. Έφυγε για Πάτμο την Τετάρτη και θα γυρνούσε το Σάββατο».

«Όταν κατάλαβε ότι υπάρχει αυτό το κλίμα τότε παραιτήθηκε. Όπως εξήγησε έφυγε για μόλις τρεις ημέρες γιατί μόνο τότε μπορούσε να δει την οικογένειά του» αναφέρεται ακόμα, με το περιβάλλον του βουλευτή Χίου να υποστηρίζει ουσιαστικά πως το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ενήμερο για τις ολιγοήμερες διακοπές του Ν. Μηταράκη, παρά το γεγονός πως η χώρα αντιμετώπιζε τον πύρινο όλεθρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανώτατες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου που μίλησαν στο documentonews.gr, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα διαρρέει το περιβάλλον του παραιτηθέντος υπουργού Προστασίας του Πολίτη που αναφέρουν ότι ο Ν. Μηταράκης είχε ενημερώσει για την ολιγοήμερη άδειά του.

«Δεν ισχύει πως είχε άδεια. Σε κάθε περίπτωση, τη στιγμή που δίνεται αυτή η μάχη με τα πύρινα μέτωπα, μετά τον χαμό των δύο πιλότων και τις απώλειες της ζωής δύο πολιτών στη Μαγνησία, επιστρέφεις στο πόστο σου» αναφέρουν συγκεκριμένα πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως το ζήτημα της παραίτησης Μηταράκη θα έχει και συνέχεια, καθώς αναμένεται με ενδιαφέρον ποια θα είναι η αντίδραση του πρώην υπουργού. Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό, συνέντευξη που θα παραχωρούσε ο Ν. Μηταράκης στον ANT1 ματαιώθηκε.

Η συνέχεια θα δοθεί κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όταν ο Ν. Μηταράκης θα παραδώσει στον αντικαταστάτη του, Γιάννη Οικονόμου.

Πηγή: documentonews.gr

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…