«Πόλεμος» ανάμεσα σε Σερβία και Αυστραλία για Τζόκοβιτς- Πολιτικοί και διασημότητες στο πλευρό του

 Πολιτικοί και διασημότητες, κάνουν λόγο για ντροπιαστική συμπεριφορά από τις αυστραλιανές Αρχές που κατέστησε τον Τζόκοβιτς σχεδόν πρόβατο επί σφαγή. 

1000 6

Σερβία και Αυστραλία ακροβατούν στα όρια του διπλωματικού επεισοδίου, την ώρα που οι κάτοικοι της πρώτης βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους για να διαδηλώσουν υπέρ του συμπατριώτη τους, ενώ ο κόσμος της δεύτερης στηρίζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τα όσα πέρασε τους προηγούμενους μήνες

Στο πλευρό του Νόβακ Τζόκοβιτς, που για την ώρα παραμένει σε ένα μάλλον ανάξιο της θέσης του ως παγκόσμιο Νο1 του τένις ξενοδοχείο καραντίνας, τάσσεται αναφανδόν η Σερβία, με πρώτο τον πρόεδρο της χώρας.

 Πολιτικοί και διασημότητες, γράφει ο Guardian, κάνουν λόγο για ντροπιαστική συμπεριφορά από τις αυστραλιανές Αρχές που κατέστησε τον Τζόκοβιτς σχεδόν πρόβατο επί σφαγή. 

 Ακόμη και το υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι ο τενίστας «παρασύρθηκε στην Αυστραλία για να τον ταπεινώσουν». «Δεν είναι εγκληματίας, τρομοκράτης ή παράνομος μετανάστης, αλλά του συμπεριφέρθηκαν ως τέτοιο οι αυστραλιανές Αρχές, προκαλώντας κατανοητή οργή σε θαυμαστές και πολίτες στη Σερβία», επισήμανε.

 Ο πρόεδρος της Βουλής Ιβιτσα Ντάτσιτς μίλησε για «απαράδεκτη πολιτική παρενόχληση» σε βάρος του Τζόκοβιτς. Κάθε χώρα στον κόσμο, εξήγησε, «μετά χαράς θα έδινε υπηκοότητα στον Τζόκοβιτς, πόσο μάλλον θα επέτρεπε να την επισκεφτεί για ένα τουρνουά». Απέδωσε δε τη «ντροπιαστική συμπεριφορά» των Αυστραλών σε πολιτική αστάθεια λόγω των επικείμενων εκλογών.

 Εμίρ Κουστουρίτσα-  « Oι Αυστραλοί θέλουν να τον σταυρώσουν»

Στο πλευρό του τάσσεται και ο σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα που σε άρθρο του χαρακτήρισε τον 34χρονο τενίστα «πρώτο μεταξύ των ελεύθερων, αντάρτη που δεν θέλει τα δεσμά του νέου κόσμου και πιστεύει σε μια πιο δίκαιη τάξη». Και ερωτά ο Κουστουρίτσα: «Δεν έχει γίνει ο κόσμος μια φυλακή όπου το συρματόπλεγμα είναι το πιο εκφραστικό σύμβολο; Δεν είναι οι τιμωρίες για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν άλλο ένα βήμα προς την παγκόσμια κυβέρνηση;». Εν τω μεταξύ, η οικογένεια του Τζόκοβιτς παίζει το «χαρτί» της θρησκείας. Χθες τον συνέκριναν με τον Χριστό και είπαν ότι οι Αυστραλοί «θέλουν να τον σταυρώσουν» ενώ κάλεσαν σε διαμαρτυρία για σήμερα 7 Ιανουαρίου, ανήμερα τα Χριστούγεννα (με το παλιό ημερολόγιο, όπως γιορτάζονται στη Σερβία).

 Ο Τζόκοβιτς μένει, μαζί με άλλους μετανάστες, σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη. Τη Δευτέρα θα συζητηθεί η έφεση των δικηγόρων του μετά την ακύρωση της βίζας του προχθές Τετάρτη. Ο ίδιος εμφανίζεται δυσαρεστημένος για την συμπεριφορά των αυστραλιανών Αρχών, αυτές όμως με τη σειρά τους λένε ότι, αν θέλει, όποτε το θελήσει, μπορεί να φύγει – εννοώντας βέβαια από τη χώρα, όχι απλώς από το ξενοδοχείο. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη