«Ποιος να καθίσει να δει τέτοιο πράγμα;»

O Tραμπ δεν μοιάζει στα καλά του, αλλά του απομένουν ακόμη 138 ημέρες βασιλείας

AP 19264101687340

«Όχι, όχι, δεν έχω παρακολουθήσει ολόκληρο το βίντεο», ομολόγησε κυνικά ο απερίγραπτος Ντόναλντ Τραμπ, όταν ρωτήθηκε για τις λεπτομέρειες της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ. «Ποιος να καθίσει να δει τέτοιο πράγμα;»

Ελα ντε; Πες τα, βρε προεδράρα. Ποιος να αντέξει τέτοιο μοβόρικο θρίλερ, όταν μπορεί να βρει πολύ καλύτερα με αίμα-κέτσαπ στο Νέτφλιξ; Μήπως ο ανάλγητος πλανητάρχης και πολιτικός προϊστάμενος των δολοφόνων; Μήπως ο πρόεδρος που με τον τρόπο του υιοθετεί και ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές σε όλα τα μήκη και πλάτη της Αμερικής; 

Μήπως ο αδίστακτος πολιτικάντης που κάθισε στον σβέρκο της ανθρωπότητας και απειλεί να τη μετατρέψει σε Κούγκι;

Ο πλανήτης μετράει μία μία με κομμένη ανάσα τις 138 ημέρες που απέμειναν μέχρι την αποκαθήλωση του Τραμπ ξορκίζοντας τα χειρότερα, αλλά η ομαδική αποχαύνωση της αμερικανικής κοινωνίας σε συνδυασμό με τις νερόβραστες υποψηφιότητες των Δημοκρατικών γεννούν τον τρόμο της επανεκλογής.

Εκτός των άλλων καμωμάτων του, ο επικίνδυνος Τραμπ αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες εκών άκων υποβάλλεται. 

Είναι ένας από τους ελάχιστους Προέδρους που επιλέγει την τακτική της συσκότισης, οπότε τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του δίνουν και παίρνουν. Σωματικής, ου μην και πνευματικής.

Ο 74χρονος Τραμπ είναι ο γηραιότερος πρόεδρος της αμερικανικής ιστορίας, αλλά το ρεκόρ του θα καταρριφθεί την ερχόμενη τετραετία. Είτε από τον -ο μη γένοιτο- ίδιο είτε από τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κλείνει τα 78 του λίγες μέρες μετά τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου. 

Ο θαλερός Μπέρνι Σάντερς, που διεκδίκησε με αξιώσεις αλλά χωρίς επιτυχία το χρίσμα των Δημοκρατικών, γεννήθηκε το 1941. 

Η αγγλική Independent ζήτησε τη γνώμη ειδικών για την κατάσταση της υγείας του Τραμπ και πληροφορήθηκε αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε αλλά ελάχιστοι τολμούν να του επισημάνουν κατάμουτρα. 

Ο πρόεδρος δεν είναι καλά.

Σε βίντεο του περασμένου Σαββάτου, ο Τραμπ εμφανίστηκε να κατεβαίνει με δυσκολία και ασταθές βήμα μία μεταλλική ράμπα και κατέφυγε σε δικαιολογίες διαζευγμένες με την πραγματικότητα: «Ο διάδρομος είχε μεγάλο μήκος», «το δάπεδο γλιστρούσε» κ.ο.κ.

O νευρολόγος και νευροψυχίατρος Τζέιμς Μερικάνγκας από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον («πατριωτάκι μας» θα πουν οι ελληνόψυχοι) διέγνωσε πρόβλημα ισορροπίας, το οποίο μπορεί -λέει- να προέρχεται από εκφυλιστική ασθένεια στον πρόσθιο λοβό του εγκεφάλου του.

«Εάν ήμουν εγώ ο γιατρός του, θα τον έστελνα αμέσως για μαγνητική και αξονική τομογραφία», δήλωσε ο δόκτωρ. Ο Τραμπ συχνά χάνει τα λόγια του, τραυλίζει, μπερδεύει τις λέξεις ή μοιάζει ληθαργικός. 

Ίσως επειδή πίνει χλωρίνη αντί για πορτοκαλάδα. Και είναι και ψιλοαγράμματος.

Το μοναδικό ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε στη διάρκεια της θητείας του είναι ολοφάνερα φτιαχτό και υπαγορευμένο από τον ίδιο, με σαμπάνια και πούρο στο στόμα. 

«Ο Πρόεδρος θα τελειώσει τη θητεία του χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, αφού έχει απίστευτα γονίδια», τονίζει, ανάμεσα σε άλλους οφθαλμοφανείς και γελοίους Τραμπ-ισμούς.

Ο γιατρός που το υπογράφει διεκδικεί τον θώκο των Ρεπουμπλικάνων στο Τέξας, ενώ η απόπειρα του Τραμπ να τον διορίσει ως γραμματέα του Συμβουλίου των βετεράνων προσέκρουσε στις μαρτυρίες και στις διαμαρτυρίες για το αμφιλεγόμενο ποιόν του ανδρός. 

Το μόνο που λείπει για να συμπληρωθεί το κωμικοτραγικό σκηνικό είναι ένας Μητσοτάκης, να κάθεται δίπλα στον πρόεδρο και να παριστάνει το λαμπατέρ.

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…