Newsroom

Newsroom

Ποιο κόμμα θα στηρίξουν οι ψηφοφόροι Κασιδιάρη; Δυο δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν τα ψέμματα Μητσοτάκη

Σε ποιο κόμμα θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι του αποκλεισμένου Ηλία Κασιδιάρη - Μια πραγματικότητα κόντρα στο αφήγημα Μητσοτάκη

5762495

Την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλει το ΜέΡΑ25 αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «φλερτάρει» με τη ψήφο των ψηφοφόρων του αποκλεισμένου, πλέον, νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, δυο δημοσκοπήσεις έρχονται να αποκαλύψουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Τι έδειξε έρευνα της Prorata για τους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη

Σε έρευνα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και η οποία πραγματοποιήθηκε από την Prorata και παρουσιάστηκε χθες από τον επικεφαλής Άγγελο Σεριάτο, καταγράφεται μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα στην ερώτηση: «Δηλώσατε ότι θα ψηφίσετε το κόμμα Έλληνες. Αν του απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές, ποιο κόμμα προτίθεστε να ψηφίσετε;»

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα της εταιρείας δήλωσαν σε ποσοστό 24% ότι θα ψηφίσουν το ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Το 11% επέλεξε την Ελληνική Λύση, το 10% την Πλεύση Ελευθερίας και την Εθνική Δημιουργία αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν με 4% η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

Επιπλέον, το 2% δήλωσε ότι θα στηρίξει ΜέΡΑ25 και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τι λέει ο επικεφαλής της MRB για τους ψηφοφόρους Κασιδιάρη

Αφού ο επικεφαλής της MRB ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν ασφαλές να διατυπώσει ακριβή συμπεράσματα για την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων του Κασιδιάρη καθώς ο χρόνος διεξαγωγής της δημοσκόπησης ήταν αρκετά πρωθύστερος της απόφασης του Αρείου Πάγου, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι περισσότεροι εξ αυτών (60%) δήλωσαν ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει.

Από εκεί και έπειτα, ο κ. Μαύρος είπε ότι το υπόλοιπο 20% θα πήγαινε σε μικρότερα κόμματα, ενώ το υπόλοιπο 20% θα πήγαινε κυρίως στην Ελληνική Λύση. Τέλος, ένα πολύ μικρό ποσοστό θα πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτίμησε ότι θα απέκλεισε μια μετακίνηση προς τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως ο ίδιος δήλωσε: «το 20% μας δήλωνε ότι θα πήγαινε σε άλλα πολύ μικρά κόμματα και υπήρχε μετά και μία διασπορά ποσοστών στα μεγαλύτερα κόμματα. Η διασπορά των ψήφων προς τη Νέα Δημοκρατία ήταν από τα μικρότερα ποσοστά, διότι μάλλον θεωρούσαν ότι είναι το κόμμα το οποίο τους τιμωρεί[…] Το μεγαλύτερο ποσοστό πήγαινε στον κ. Βελόπουλο και το αμέσως επόμενο ποσοστό πήγαινε στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθεί τώρα και ξέρετε ότι είναι λιγάκι δύσκολο στο να κάνω πολύ μεγάλες προβλέψεις. Πρέπει να δούμε πώς ακριβώς θα εξελιχθεί».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…