Newsroom

Newsroom

Ποινική δίωξη στον Φραγκίσκο Ραγκούση

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση προχώρησε η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία διενήργησε…

fragkiskos ragkousis

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση προχώρησε η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση του φαξ προς κρατουμένους, έγγραφο που φέρεται να διακινήθηκε από το γραφείο του ποινικολόγου.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Ραγκούση για πρόκληση σε τέλεση κακουργήματος ασκήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι από φαξ του δικηγορικού του γραφείου εστάλη έγγραφο προς σωφρονιστικό κατάστημα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, οι συγκεκριμένες φυλακές χαρακτηρίζονταν ως «Γκουαντάναμο» ενώ καταγγέλλονταν η κυβερνητική πολιτική στο θέμα των καταστημάτων κράτησης της χώρας. Ακόμη, το έγγραφι καλούσε τους κρατούμενος σε δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας. 

Ο κ. Ραγκούσης σε γραπτό υπόμνημα που έχει καταθέσει στην εισαγγελέα υποστηρίζει ότι δεν έχει διαπράξει καμία παράνομη δραστηριότητα, ενώ φέρεται να επισημαίνει πως το κείμενο έχει συνταχθεί από ομάδα κρατούμενων που αντιδρούσαν στο νομοσχέδιο περί δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας, το οποίο και διαβίβασε σε κρατούμενους στις φυλακές Κέρκυρας που του το ζήτησαν.
 

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…