Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κώστα Μπαμπαρούση

Ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση. Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτή ο οποίος θα κρίνει αν θα διατάξει την σύλληψη του βουλευτή με την διαδικασία του αυτοφώρου ή αν θα τον καλέσει σε απολογία για την υπόθεση.

5b23eb1c1dc524364e8b459b

Η προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες και αφού πρώτα λήφθηκαν καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη από τον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση. Η παραγγελία πάντως από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ήταν να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. 

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγραφείς από τη Χρυσή Αυγής βουλευτής κάλεσε το πρωί της Παρασκευής από το βήμα της Βουλής τον στρατό σε πραξικόπημα, ζητώντας τη σύλληψη του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ μίλησε και για εκτελέσεις. Από νωρίς το απόγευμα, ο 

ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής είχε παραγγείλει έρευνα για το κατά πόσον ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μπορεί να διέπραξε με τις δηλώσεις το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. 

Οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση από το βήμα της Βουλής


Στην παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης. Στο μεταξύ η Χρυσή Αυγή, σε μια προσπάθεια τακτικισμού έτρεξε να καταδικάσει τα όσα είπε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης διαγράφοντάς τον μάλιστα από την κοινοβουλευτική της ομάδα. Ο ίδιος ο Μπαρμπαρούσης μετά τον σάλο που προκλήθηκε προσπάθησε να ανακαλέσει, λέγοντας πως όσα είπε ήταν απλώς «αυθόρμητες δηλώσεις που παρερμηνεύτηκαν και έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης».

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου – τις οποίες ανακαλώ – επ’ ουδενί είχαν να σκοπό να αμφισβητήσουν τη συνταγματική νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου, ότι με μια άτυχη δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα! Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στην Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Σύμφωνα πάντως με τον Ποινικό Κώδικα, εκείνος που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση : «Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας» τιμωρείται με κάθειρξη. 

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Tην ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε…

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

gada51

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κατάθεση μαθητή ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει…

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

omonoia3

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

Η ΣΤΑ.ΣΥ. προάγει τον… «ερωτικό» πολιτισμό και μάλιστα με διεθνείς παραγωγές