Ποινική δίωξη κατά του Γιάννη Μπουτάρη και του πρώην διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, σε βάρος του πρώην διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), Δημήτρη Εϊπίδη, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη ως πρώην προέδρου του καλλιτεχνικού φορέα, αλλά και πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού της περιόδου 2010-2014, όπως γράφει η Ναυτεμπορική.

58b04b1b1dc5249c528b4b5b

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ποινική δίωξη στηρίχθηκε σε πόρισμα οικονομικών επιθεωρητών που διενήργησαν εκτεταμένο έλεγχο, διαπιστώνοντας συνολική ζημία για το ελληνικό Δημόσιο που υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ. Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να συνέβαλαν ώστε διοικητικοί υπάλληλοι να λαμβάνουν επιδόματα που δεν εδικαιούντο, ενώ ο πρώην διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης φαίνεται ότι ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ενώ κάτι τέτοιο απαγορευόταν από τον νόμο. Μάλιστα το διάστημα αυτό εμφανίζεται να εισέπραξε μισθούς άνω των 135.000 ευρώ.

Στον ίδιο καταλογίζεται επίσης ότι όταν η θητεία του έληξε δεν φρόντισε να προκηρυχθεί δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέο διευθυντή που θα τον αντικαθιστούσε, με συνέπεια να παραμένει στη θέση του και για δύο χρόνια, το 2013 και το 2014, να πληρώνεται κανονικά, εισπράττοντας το διάστημα αυτό 150.000 ευρώ σε μισθούς.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…