Newsroom

Newsroom

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα χρήματος στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του

Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, άσκησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

5931749a1dc52433718b48d8

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, σχετικά με τη νομιμότητα καταθέσεων του ζευγαριού που έχουν εντοπιστεί στο εξωτερικό, αλλά και του ελέγχου της απόκτησης ακίνητης περιουσίας μετά το 2000, οπότε ο κ. Παπαντωνίου θήτευσε στο υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η δίωξη αφορά συγκεκριμένο λογαριασμό του πρώην υπουργού, που εντοπίστηκε από την αποκαλούμενη λίστα Μπόργιανς. Πρόκειται για ένα από τους τρεις λογαριασμούς για τους οποίους αναμένονται στοιχεία που ζητήθηκαν μέσω δικαστικής συνδρομής από τις ελβετικές αρχές. Με την άσκηση της δίωξης, επιβάλλεται στο ζευγάρι ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Τι έχει εντοπίσει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής

Υπενθυμίζεται πως σε περίπου 15 ημέρες θα είναι έτοιμο το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, που ολοκλήρωσε σήμερα την έρευνά της για την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ήδη έχει ανατεθεί στους εισηγητές των κομμάτων η σύνταξη του πορίσματος, το οποίο θα έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28 Ιουνίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα μέλη της Προανακριτικής προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς από τον πρόσφατο έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ στο σπίτι του κ. Παπαντωνίου, διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε σε πέντε διαφορετικές τράπεζες στην Ελλάδα, 46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες υποκαταστήματα, που έφθαναν συνολικά το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τραπεζικοί λογαριασμοί εμφανίζονται την περίοδο 2000-2010, ενώ ένα ποσό, ύψους 300.000 ευρώ, από το οποίο 150.000 ευρώ είναι στο όνομα του κ. Παπαντωνίου και 150.000 ευρώ στο όνομα της συζύγου του, είναι την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι ο κ. Παπαντωνίου ελέγχεται συνολικά για 1,9 εκατ. ευρώ, καθώς τα στοιχεία που του ζητήθηκαν και κατέθεσε στην Προανακριτική, δεν δικαιολογούν το ποσό αυτό, από το οποίο το ένα εκατομμύριο είναι στο όνομά του και οι 900.000 στο όνομα της συζύγου του.

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…