Newsroom

Newsroom

Ποινικές διώξεις για βαριά κακουργήματα στους συλληφθέντες για ακροδεξιά τρομοκρατία (εικόνες)

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και για πλημμελήματα άσκησε η αρμόδια εισαγγελέας στους επτά από τους συνολικά ένδεκα συλληφθέντες οι οποίοι συμμετείχαν στη νεοναζιστική οργάνωση Combat 18 Hellas που εμπλέκεται σε αιματηρές ρατσιστικές επιθέσεις.

5aa00aae1dc52436518b45bd 1

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Αναλυτικότερα, οι επτά, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με καλυμμένα τα πρόσωπα τους κατηγορούνται για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων (εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος). 

Εξάλλου, όπως είναι ήδη γνωστό από χθες Τρίτη, στα μέλη της συγκεκριμένη οργάνωσης αποδίδεται σειρά αιματηρών επιθέσεων 

σε στέκια και χώρους αντιεξουσιαστών και μεταναστών. Οι συλληφθέντες αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη της οργάνωσης Combat 18 Hellas, ή ως «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές» και ανήκουν στον ακροδεξιό – νεοναζιστικό χώρο, ενώ εξετάζονται για περίπου 30 επιθέσεις.

Διαβάστε σχετικά: Όταν η χιτλερική οργάνωση «Combat 18 Hellas» καλούσε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (video)

Σημειώνεται πως ανάμεσα στους ένδεκα κατηγορούμενους είναι και ένας ανήλικος καθώς και ένας 30χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά. Ο δικηγόρος φέρεται να είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή, ενώ τον «καίνε» και οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει η αντιτρομοκρατική. Ο ίδιος αρνείται όλα όσα του αποδίδονται, ενώ στη δικογραφία υπάρχουν και οι ομολογίες δύο νεαρών για συμμετοχή σε μεμονωμένες επιμέρους πράξεις, οι οποίοι όμως ανακάλεσαν ενώπιον της εισαγγελέως τις προανακριτικές τους καταθέσεις.

Συνολικά για την υπόθεση έχουν πραγματοποιηθεί δέκα κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις. Είναι ενδιαφέρον ότι κατά την έφοδο της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στη Δυτική Αττική, όπου βρέθηκαν πολλές βόμβες μολότοφ, ο ένοικος, ο οποίος συνελήφθη, ζήτησε να μιλήσει με τον συγκεκριμένο δικηγόρο και τότε πληροφορήθηκε ότι είχε και αυτός συλληφθεί.

Διαβάστε σχετικά: Στα ίχνη ακροδεξιάς τρομοκρατίας η ελληνική Αστυνομία – Όσα έχουν βρεθεί κατά τις έρευνες

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, η σημερινή υπόθεση αποτελεί συνέχεια της σύλληψης τεσσάρων ακροδεξιών της ομάδας εθνικιστών «Απέλλα» για την εμπρηστική επίθεση στο στέκι Φαβέλα, στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 2017. Υπό έρευνα είναι επίσης αν υπάρχει σχέση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σήμερα με την πρόσφατη αιματηρή επίθεση και πάλι στην Φαβέλα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία. Πάντως εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα υπάρχουν σύντομα αποτελέσματα και γι’ αυτή την επίθεση, καθώς φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί ένας από τους δράστες.






Διαβάστε σχετικά: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης, μετά τις συλλήψεις των ακροδεξιών τρομοκρατών

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…