Όταν η χιτλερική οργάνωση "Combat 18 Hellas" καλούσε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (video)

Στην προσαγωγή έξι ατόμων που συμμετείχαν στη νεοναζιστική οργάνωση Combat 18 Hellas προχώρησε το πρωί της Τρίτης η Αντιτρομοκρατική.

NewsRoom 06/03/2018 | 14:46

Οι υποθέσεις, τις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, είναι επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, για τις οποίες μάλιστα συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει ευθύνη σε ιστολελίδες του ακροδεξιού χώρου. Μεταξύ αυτών των επιθέσεων είναι και εκείνη στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.

Διαβάστε σχετικά: Αντιτρομοκρατική: Έξι προσαγωγές ακροδεξιών για επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών

Η συγκεκριμένη χιτλερική, όπως φαίνεται από το όνομά της (σ.σ. το 18 συμβολίζει τον Αδόλδο Χίτλερ και χρησιμοποιείται ευρέως από νεοναζί ανά τον κόσμο) αν και όχι ιδιαίτερα γνωστή, δεν εμφανίστηκε σήμερα. Ανήκει μάλιστα σ’ εκείνους που προπαγάνδισαν πρόσφατα τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, προβάλλοντας ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται μέλη τους με κουκούλες και όπλα, αλλά και το ναζιστικό σύνθημα «Ζήτω η νίκη» (zieg heil στα γερμανικά).

Δυστυχώς, αν και από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές ότι στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, συμμετείχαν και πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ακροδεξιοί, αυτά καπελώθηκαν από νεοναζί όπως κυρίως η Χρυσή Αυγή, αλλά και οι λεγόμενοι Combat 18 Hellas. Το χειρότερο όλων; Την παρουσία αυτών ακριβώς των νοσταλγών του Γ’ Ράιχ, νομιμοποίησαν ακόμη και πολιτικοί κομμάτων που ανήκουν στο λεγόμενο συνταγματικό τόξο. Της ΝΔ, των ΑΝΕΛ κ.ά.