Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης, μετά τις συλλήψεις των ακροδεξιών τρομοκρατών

Τα καλά νέα της ημέρας είναι ότι ίσως για πρώτη φορά η ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη ακροδεξιάς τρομοκρατίας, πράγμα που προκύπτει μετά τις τελευταίες κινήσεις της Αντιτρομοκρατικής και τις προσαγωγές μελών μιας ναζιστικής χιτλερικής οργάνωσης ονόματι Combat 18 Hellas.

NewsRoom 06/03/2018 | 16:44

Τα κακά νέα είναι ότι και αυτή η οργάνωση, όπως άλλωστε και η Χρυσή Αυγή, γιγαντώθηκαν και απέκτησαν βήμα μέσα στην κρίση. Εκείνοι που φρόντισαν να εκθρέψουν τέτοιους είδους συμμορίες δεν είναι άγνωστοι. Η σοβαρή Χρυσή Αυγή είναι δυστυχώς εδώ και μαζί της απ’ ό,τι φαίνεται έχουν εμφανιστεί και άλλες μικρότερες νεοναζιστικές και απ' ό,τι φαίνεται, τρομοκρατικές οργανώσεις.

Διαβάστε σχετικά: Στα ίχνη ακροδεξιάς τρομοκρατίας η ελληνική Αστυνομία

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποιου ο οποίος φρόντισε να «νομιμοποιήσει» τις πρακτικές τέτοιων ακροδεξιών μορφωμάτων, είναι αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν έχει διστάσει στην προσπάθειά του να κάνει αντιπολίτευση και ταυτόχρονα να ενεργοποιήσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά πιθανών ψηφοφόρων του, να χρησιμοποιήσει χρυσαυγίτικη ρητορική, σε βαθμό μάλιστα που το ίδιο το κόμμα του Μιχαλολιάκου να του πει μπράβο.

Ήταν συγκεκριμένα Ιούνιος του 2017 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο περιοδικό Politico είχε δηλώσει ότι «είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα αριστερά» για να προσθέσει ότι «η βία προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια».

Η Χρυσή Αυγή δεν είχε καθυστερήσει να εκθειάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε άρθρο στην ιστοσελίδα της έγραφε μάλιστα «ιδού η μεγάλη αλήθεια που είπα ο Μητσοτάκη – και μπράβο του» για να προσθέσει ότι «μια τέτοια δήλωση προερχόμενη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά τα δεδομένα και στη δίκη – φάρσα της Χρυσής Αυγής». 

Διαβάστε σχετικά: Όταν η χιτλερική οργάνωση «Combat 18 Hellas» καλούσε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (video)

Φυσικά δεν ήταν αυτή η πρώτη φορά που ο Μητσοτάκης εξέφρασε παρόμοια άποψη. Τον Απρίλιο του 2016, όπως μαρτυρά η παρακάτω εικόνα, είχε πει για παράδειγμα στη Βουλή ότι «φυσικά δεν είναι όλοι οι αριστεροί τρομοκράτες αλλά όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα της άκρας αριστεράς».

Μετά τις σημερινές εξελίξεις πάντως, και το γεγονός ότι για πρώτη ίσως φορά στη χώρα μας γίνεται σοβαρή συζήτηση για προερχόμενη από την άκρα δεξιά τρομοκρατία (μέχρι σήμερα, η λογική ακόμη και των Αρχών ήταν ότι ο τρομοκράτης δεν μπορεί παρά να είναι αριστερός), ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκτεθειμένος. Ίσως βέβαια και όμηρος των διάφορων ακροδεξιών που έχει στο κόμμα του ακόμη και στη θέση του αντιπρόεδρου.