Ποινικές διώξεις κατά των συλληφθέντων στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Πλημμεληματικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον των 23 συλληφθέντων στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Παράλληλα, σε ένα άτομο ασκήθηκαν δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

5240279 1

Συγκεκριμένα, τα πλημμελήματα εναντίον των 23 αφορούν αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τον ορισμό της δικάσιμου. Σημειώνεται ότι ένας εκ των 23 δεν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, καθώς νοσηλεύεται τραυματισμένος.

Οι κακουργηματικές διώξεις αφορούν κατηγορίες για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον ανακριτή και αναμένεται να λάβει προθεσμία.

Σημειώνεται ότι έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, από περίπου 200 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι στο χθες οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν τις μαζικές συγκεντρώσεις των φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με ξύλο, χημικά και κρότου λάμψης. παράλληλα η αστυνομία προχώρησε σε 52 προσαγωγές και 24 συλλήψεις, με μοναδικό στόχο την καταστολή των φοιτητικών αγώνων.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη