Newsroom

Newsroom

Ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να βγει μπροστά

Μία παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα θα εξομάλυνε την κατάσταση σύμφωνα με την άποψη τους

τσίπρας

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει ουσιαστικά τους Σκουρλέτη, Φίλη και Βίτσα, με την κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ οριακό σημείο.

Ήδη πολλά είναι τα στελέχη του κόμματος που ζητούν από τον πρώην πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει για να εξομαλυνθεί όσο γίνεται η διαμάχη που υπάρχει εντός του κόμματος καθώς πλέον φαίνεται πως οι μαζικές αποχωρήσεις μελών και στελεχών είναι πολύ κοντά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, είναι ένας από εκείνους που ζήτησε την παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα «Πιστεύω ότι έχει το know how, αυτός θα κρίνει όμως ποια θα είναι η στάση του και είναι απόλυτα σεβαστή» σημείωσε..

Αναφερθείς στις διαγραφές Κασσελάκη, είπε πως είναι προτάσεις για παραπομπή, σημειώνοντας ότι το τυπικό έχει σημασία. Απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν οι δημόσιες δηλώσεις και οι απαντήσεις, έστω και τώρα. Εκτίμησε πως υπάρχει χρόνο αν θέλουμε, εκτός να υπάρχει ειλημμένη απόφαση.

Σημείωσε πως αν το θέμα της διαγραφής πάει στην Κεντρική Επιτροπή και καταψηφιστεί η εισήγηση του προέδρου θα είναι μια δυσμενής εξέλιξης. Θα είναι αμφισβήτηση του προέδρου και υπαρξιακό θέμα.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς επανέλαβε επίσης την άποψη ότι «έχουμε εξευτελιστεί ως κόμμα» και ότι περιμένει τη διαγραφή του.

Μιλώντας στο ACTION ο κ. Μπαλτάς έκανε λόγο για καταστροφική πορεία στον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τις διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα αστείο φαινόμενο. Υπάρχουν διαταγές διαγραφών που απευθύνονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας να επιληφθεί του θέματος, πρόσθεσε.

Υπογράμμισε πως τίθεται θέμα με την καταλληλόλητα του κ. Κασσελάκη να προΐσταται σε ένα τέτοιο κόμμα. Εκτίμησε πως θα βοηθούσε μια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. Κάποια στιγμή πρέπει κι αυτός να πει τη γνώμη του.

Τέλος ο Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» με συχνές αναφορές στην προσφορά του Αλέξη Τσίπρα τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ μιας παρέμβασης υπέρ της ενότητας από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…